Ministrii Guvernului Ciolos s-au reunit sambata dimineata pentru o sedinta informala. Premierul Dacian Ciolos a anuntat, la finalul sedintei informale, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca "Ne-am reunit in aceasta dimineata in sedinta informala impreuna cu Luminita Odobescu, ambasador al Romaniei la UE pentru a discuta agenda europeana a Romaniei, o mai buna reprezentare a Romaniei in proiectele europene si pregatirea presedintiei Consiliului European din 2019. Este un efort care incepe azi si va trebui sa continue cu consecventa in anii urmatori."

Sedinta informala de GuvernFoto: Guvernul Romaniei

România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în al doilea semestru al anului 2019, o premiera pentru tara noastra.

Potrivit Digi 24, printre temele abordate la sedinta de sambata, la care presa nu a avut acces, se numara si aderarea Romaniei la spatiul Schengen si adoptarea monedei euro.

"Romania a facut eforturile pentru a indeplini criteriile de aderare la Schengen si nu cred ca se pune problema sa ne milogim atunci cand ne sustinem punctul de vedere. (...) Romania a sugerat de mai multa vreme o aderare in trepte la spatiul Schengen. O prima aderare la spatiul aerian, care poate sa se faca chiar si in conditiile actuale de dificultate pentru frontierele terestre, ceea ce ar creste increderea in faptul ca Romania poate sa isi asume responsabilitatile de membru al spatiului Schengen", declara premierul Dacian Ciolos inaintea summitului informal al UE de la Bruxelles, consacrat problemei imigratiei ilegale.

Dacian Ciolos a mai afirmat tunci ca integrarea tarii noastre in spatiul de libera circulatie ramane in continuare un obiectiv important, chiar daca viitorul Schengen e pus sub semnul intrebarii de criza refugiatilor.

De asemenea, un alt subiect important este adoptarea monedei euro de catre Romania. Termenul initial era stabilit pentru 2019, insa aceasta data va fi amanata.