Copresedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Sibiu, ca unii ministri din Guvernul Ciolos ar trebui sa invete "sa mai si taca", referindu-se, printre altii, la ministrul Agriculturii. La randul sau, deputatul Alina Gorghiu copresedinte PNL, a declarat ca "toate stangaciile Guvernului Ciolos" vor fi decontate de PNL, informeaza Mediafax.

Alina Gorghiu si Vasile BlagaFoto: PNL

Vasile Blaga a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, la Sibiu, ce parere are despre performantele ministrilor Guvernului Dacian Ciolos si daca se impune o remaniere, Blaga raspunzand ca unii ministri "ar trebui sa invete sa mai si taca", referindu-se, printre altii, la ministrul Agriculturii, care "a reusit sa scoata trei nazbatii pe gura in doua saptamani", potrivit Mediafax.

"Atunci cand am decis sa sprijinim guvernul Ciolos, in discutiile pe care le-am avut cu premierul desemnat la acea data, atat doamna Gorghiu, cat si eu i-am spus ca ii dorim succes si dorim de la domnia sa sa depolitizeze administratia. Noi nu avem ministri in guvern sau care sa fi fost membri ai partidului nostru. Nu avem nici secretari de stat, nici sefi de agentii si asta ne deosebeste de domnul Dragnea si de PSD, care in fiecare zi canta ca ei ar fi in opozitie, dar toate structurile in afara de Guvern le apartin si sus, si in teritoriu. Din acest punct de vedere, lasam la aprecierea domniei sale daca toti colegii domniei sale de Guvern isi fac sau nu datoria. Pe de alta parte, suntem interesati de performantele acestui Guvern, chiar daca nu avem oameni in Guvern, pana al urma principalul partid care va deconta va fi Partidul national Liberal si de aceea i-am spus domniei sale ca unii ministri ar trebui sa fie mult mai atenti la modul in care isi promoveaza actiunile in demnitatile pe care le au, iar altii poate ca de multe ori ar trebui sa invete sa mai si taca, pentru ca am vazut ministru si am dat exemplu, cel de la Agricultura, care a reusit sa scoata trei nazbatii pe gura in doua saptamani. I-am si spus ca daca ar fi fost vorba de un ministru politic, partidul nu l-ar mai fi lasat a doua zi", a declarat Vasile Blaga, vineri, in conferinta de presa, la Sibiu.

Blaga a mai spus ca premierul trebuie sa decida asupra remanierii, iar cei carora decizia nu le convine pot sa isi scrie demisia.

"Doar premierul decide, de aceea este premier. In Guvern nu se voteaza, toate deciziile se iau prin consens, daca nu iti convine decizia ultima a premierului ai un format A 4, scrie pe el demisie. Mai departe, premierul este cel care apreciaza activitatea ministrilor", a mai spus Vasile Blaga.

La randul sau, deputatul Alina Gorghiu copresedinte PNL, a declarat ca "toate stangaciile Guvernului Ciolos" vor fi decontate de PNL.

"Suntem singurul partener loial al Guvernului la nivel parlamentar. Sa nu uitati ca exista un triunghi care este obligat sa functioneze in parametri optimi, si triunghiul acesta este format din presedintele Klaus Iohannis care a propus un guvern tehnocrat sub prim-ministrul Ciolos, din Partidul National Liberal si acest Guvern. Raspunderea apartine evident Guvernului, dar in acelasi timp ne apartine si noua, care decontam toate stangaciile pe care acest Guvern le are si le va mai avea. Am insa speranta ca primul ministru Ciolos a inteles cat de fragila este misiunea domniei sale in conditiile in care se va baza in continuare pe un PSD populist, care a colonizat de-a lungul vremii toata administratia centrala si locala si toate deconcentratele din Romania", a declarat, la Sibiu, co-presedintele Gorghiu, care a spus ca nu PNL face agenda remanierii.

Gorghiu a mai spus ca atitudinea PDS este una de santaj la Guvern si pot duce la esecul stabilitatii economice in Romania.

"Acest santaj practicat de PSD, dublat de toate actele populiste din Parlament care nu fac decat sa duca la un esec al stabilitatii economice in Romania sub mandatul lui Ciolos ar trebui sa fie semne de intrebare foarte foarte serioase pentru primul ministru. Noi, din Partidul National Liberal, il asiguram de toata buna credinta si de constructie in acest an, care inseamna o perioada de tranzitie grea spre un Guvern politic, asezat, cu o majoritate stabila in Parlamentul Romaniei", a mai spus Alina Gorghiu.