Candidatul PMP la functia de primar al comunei Vulturesti din Arges, Relu Arsenescu, acuza un angajat al Primariei ca l-a lovit cu masina si l-a batut, la indemnul edilului suspendat (PSD), a carui cumnata candideaza si ea, in timp ce barbatul acuzat, Ion Costea, spune ca el a fost cel atacat, potrivit Mediafax.

Relu Arsenescu, candidatul PMP la functia de primar al comunei Vulturesti, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca miercuri seara mergea cu bicicleta si a fost acrosat de o masina la volanul careia se afla un angajat al Primariei, Ion Costea.

Arsenescu a afirmat ca soferul care l-a lovit cu masina l-a si batut, i-a furat telefonul mobil si un lant din aur.

"Ma deplasam cu bicicleta personala catre un loc de munca in centrul comunei Vulturesti. Pe drum am fost acrosat de o masina, in dreptul unei fantani. Soferul a oprit, a coborat din masina si cu o vergea metalica, telescopica, m-a lovit. Se vad urmele si pe mana si in dreptul coastelor. Mi-a furat si telefonul si lantul de aur, de 32 de grame. A facut asta pentru ca e impins de la spate de anumite persoane. E vorba de alegerile care urmeaza, unde si eu sunt unul dintre candidati. E clar, domnul Posirca (Liviu Posirca, primarul suspendat al comunei - n.r.), presedintele PSD la Vulturesti, (a carui cumnata candideaza si ea la Primaria Vulturesti - n.r.) isi impinge oamenii sa recurga la aceste siretlicuri", a declarat Relu Arsenescu.

La randul sau, Ion Costea a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca victima a fost el.

"Eram la un izvor, luam apa de baut. Eu eram stationat cu masina, cu motorul oprit. El a trecut cu bicicleta, a oprit in dreptul masinii, m-a scuipat si a inceput sa ma injure, ca sunt cu Liviu Posirca pe mana, ca ne aranjeaza el pe amandoi si a sarit sa dea in mine. In momentul ala eu m-am aparat, am ripostat, ca mi-a dat cu piciorul in coaste. El a chemat un unchi din apropiere, sa ma bata amandoi. Eu am plecat cu masina. El a sunat la 112, ca l-am lovit cu masina. La fata locului a venit Politia, a constatat. (...) Nu i-am luat nimic. Sunt doar minciuni. El ma sicaneaza de mult. Sotia mea, dupa un accident auto, n-a mai trait mult, iar el m-a acuzat ca am otravit-o, sa scap de ea, sa moara; ma suna cu numar ascuns, vine la mine la poarta noaptea, imi vorbeste urat", a declarat Ion Costea.

Totodata, primarul suspendat al localitatii Vulturesti, Liviu Posirca, spune ca acuzatiile candidatului PMP sunt nefondate.

"La fiecare mandat care candideaza, el are isteria asta politica. Vrea sa fie primar, dar nu ajunge niciodata sa fie nici macar consilier local, pentru ca in Vulturesti a creat numai probleme si de fiecare data genereaza cate o situatie ca asta. In 2012 a inscenat ca baiatul lui a fost sechestrat. Procuratura a demonstrat ca nu a fost real. Asa va iesi si acum, ca era baut pe bicicleta si ca l-a provocat pe Ion Costea ca sa insceneze acest accident. El a crezut ca angajatul Primariei era baut si il poate lasa fara permis", a afirmat Liviu Posirca.

Relu Arsenescu a fost internat la Spitalul Judetean Arges, iar medicii declara ca loviturile pe care le are nu ii pun viata in pericol.

"Pacientul a ajuns la spital miercuri seara. La ora 19.00 a fost internat pe Sectia de Neuro-Chirurgie, cu contuzii si traumatism cranian minor inchis", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Arges, Marius Pascu.

Pe de alta parte, Politia a deschis dosar penal in acest caz pentru vatamare corporala din culpa.

"Accidentul a avut loc in localitatea Vulturesti. Un barbat care circula pe bicicleta a fost acrosat de un autoturism condus de un barbat in varsta de 51 de ani. Biciclistul a fost ranit usor. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Dosarul este inregistrat la Politia Mioveni", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al IPJ Arges, Madalina Sima.

PMP arata, intr-un comunicat de presa, ca incidentul a avut loc dupa ce candidatul partidului s-a prezentat la Primarie pentru o adeverinta, moment in care i-a sugerat Irinei Posirca, angajata a administratiei locale si candidat la alegeri, sa isi ia concediu pe perioada campaniei electorale. "Ion Costea, angajat al Primariei ca sofer pe buldoexcavator, prezent la discutie, le-a spus colegilor ca Relu Arsenescu si a promis ca se va ocupa personal de el. S-a chiar in aceeasi zi: l-a urmarit si, cand a prins momentul, l-a lovit cu masina, l-a dat jos de pe bicicleta si l-a lovit de mai multe ori cu o bata", se arata in comunicat.

De asemenea, PMP sustine ca, in urma cu trei saptamani, candidatul PMP a fost amenintat de catre apropiati ai primarului suspendat, pentru a-l face sa renunte la candidatura. Relu Arsenescu a sesizat atunci Politia referitor la amenintarile primite, "fara rezultate concrete".