​Articol actualizat

Fratia plagiatorilor, succes major in Parlament: Coordonatorii de doctorate plagiate scapa de sanctiunile dure gratie votului unanim al deputatilor / Oficial din minister: "Vazand cum arata acum ordonanta de urgenta, munca noastra pare in zadar"

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Miercuri, 6 aprilie 2016, 14:44 Actualitate | Politic


Camera Deputatilor
Foto: Agerpres
Coordonatorii de doctorate plagiate nu vor mai risca sa li se retraga titlul didactic universitar sau retrogradarea, sa fie dati afara din conducerea universitatii sau sa aiba contractul de munca desfacut, potrivit unor modificari aduse la Legea educatiei nationale care au fost votate miercuri de deputati. Proiectul urmeaza sa ajunga in dezbatere la Senat, care este camera decizionala in acest caz. Modificarea legislativa a trecut de Camera Deputatilor cu 216 voturi pentru si nici unul impotriva.

Mai exact, comisia de invatamant din Camera Deputatilor a modificat Legea educatiei nationale prin mai multe amendamente aduse unei legi de aprobare a unei ordonante de urgenta a ministrului Adrian Curaj. Este vorba de OUG nr. 4/2016, care stabilea ca "diploma de doctor inceteaza sa mai produca efecte juridice, din momentul comunicarii dispozitiei de retragere a titlului" si care stabilea  abrogarea a doua alineate dintr-un articol din Legea educatiei nationale, pentru ca prevederile se regasesc la un alt articol.
Vezi aici raportul de admitere care contine amendamentele
Insa comisia de invatamant din Camera Deputatilor a profitat de aceste modificari si, printr-un amendament votat in raportul de admitere la proiectul de lege de aprobare a ordonantei, a eliminat alte trei sanctiuni pe care le risca cei care coordoneaza doctorate plagiate.

Ce prevede art. 324, modificat:


"Pentru abaterile de la buna conduita in cercetare-dezvoltare ale personalului din cadrul institutiilor de invatamant superior, constatate si dovedite, Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii stabileste aplicarea uneia sau mai multora din urmatoarele sanctiuni:

c) retragerea calitatii de conducator de doctorat (este prevazuta deja de art. 170, alin (1) - n.r.) sau a atestatului de abilitare;
d) retragerea titlului de doctor; (este prevazuta de art. 170 alin (1) - n.r.)

e) retragerea titlului didactic universitare sau a gradului de cercetare ori retrogradarea;
f) destituirea din functia de conducere din institutia de invatamant superior;
g) desfacerea disciplinara a contractului de munca;


Toate aceste cinci alineate au fost abrogate.

Ramane doar alin (h), care prevede "interzicerea, pentru o perioada determinata, a accesului la finantarea din fonduri publice destinata cercetarii-dezvoltarii."

UPDATE 2 Sorin Cimpeanu, presedintele Consiliului National al Rectorilor si fostul ministru al Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro ca nu sustine eliminarea sanctiunilor din lege si Consiliul National al Rectorilor va solicita ca acestea sa fie introduse cand proiectul va fi dezbatut in comisia de invatamant din Senat.

"Nu sustinem disparitia sanctiunilor. Daca ele exista prin corelarea legilor (ordonanta poate ramane asa - n.r.) , daca nu, vom sustine introducerea clara a sanctiunilor in proiectul de lege la nivelul comisiei de invatamant din Senat. In textul final trebuie sa existe partea de sanctiuni care sa acopere intreg spectrul eventualelor neglijente in procesul de acordare a titllui de doctor. CNADTCU trebuie sa aiba rol de instanta de apel si control, iar in cazul in care se constata neconformitati din perspectiva standardelor de calitate sau etica, aceasta constatarea trebuie sa fie in mod firesc urmata de sanctiuni - la nivelul doctorandului, conductorului sau scolii doctorale respectiv universitati," a declarat Campeanu pentru Hotnews.ro.

Potrivit relatarii sale, in sedinta comisiei de invatamant, la momentul in care s-a ajuns la modifiarea articolului 324, cineva a afirmata ca, "pentru corelare legislativa, daca se elimina c) si d), trebuie eliminate si e), f) si g)".

UPDATE Secretarul de stat in ministerul Educatiei Gigel Paraschiv, care a luat parte la sedinta comisiei, a declarat pentru HotNews.ro ca propunerile nu au venit de la minister, ci a sustinut ca ordonanta trebuie sa ramana exact in forma in care a fost data de guvern.

"Dupa ce mi s-a dat cuvantul, am spus ca pozitia ministerului este ca OUG sa ramana in forma in care guvernul a adoptat-o si am motivat de ce a fost necesara. Aceste propuneri de modificare nu au plecat de la minister", a declarat Paraschiv.

"Totul a fost gandit pe baza ordonantei 4. Daca ramane in forma actuala (cu modificarile - n.r.), inseamna ca toata munca noastra de pana acum este in zadar," intrucat se bazeaza pe alta gandire si nu se mai tine cont de actele normative date de guvern privind CNADTCU.

Declaratia lui Paraschiv se refera la faptul ca in comisie au fost aduse mai multe modificari, pe langa cele referitoare la sanctiuni, la textul ordonantei.

Una dintre modificari se refera la includerea lucrarilor de licenta si de masterat alaturi de cea de doctorat, astfel: "Certificatele si diplomele de licenta, de master si/sau de doctor inceteaza sa mai produca efecte juridice, din momentul comunicarii dispozitiei de retragere a acestora."

Pe de alta parte, nu este clar care vor fi efectele acestei modificari suplimentare ale articolului 324 si daca vor fi si unele juridice.

Paraschiv a declarat ca nu stie cine a propus modificarile care au fost votate in comisie.

***

Sorin Cimpeanu si Mihnea Costoiu
Foto: AGERPRES
Potrivit procesului verbal al sedintei comisiei din 22 martie, citat de PressOne, la sedinta au fost prezenti fostul ministru al Educatiei Sorin Cimpeanu, invitat la discutii in calitate de presedinte al Consiliului National al Rectorilor, si senatorul PSD Mihnea Costoiu, fost ministru delegat pentru Cercetare in guvernul Victor Ponta si rectorul Universitatii Politehnica.

"Domnul Sorin Cimpeanu, presedintele Consiliului National al Rectorilor, a sustinut adoptarea proiectului de lege si a prezentat o serie de propuneri de modificare a unor articole. Domnul senator Mihnea Costoiu a sustinut adoptarea Ordonantei in forma propusa de Guvern, cu propunerile prezentate de domnul presedinte Sorin Cimpeanu. In urma dezbaterilor, Comisia a hotarat, cu 14 voturi pentru si 1 abtinere (a lui Radu Zlati, PNL - n.r.), adoptarea cu amendamente a proiectului de lege," se arata in procesul verbal.

Deputatul PNL Radu Zlati, singurul membru al Comisiei care s-a abtinut la acea sedinta, a explicat pentru PressOne ca ca nu a fost de acord nici cu proiectul initial, nici cu textul modificat.

"Ministerul Educatiei a vrut sa rezolve aceasta problema, a plagiatului care infesteaza domeniul educatiei, cu mana universitatilor. Pai, ma intreb: daca un coordonator de doctorat din universitate nu vede ca peste 30% din lucrarea pe care o coordoneaza e plagiat, de ce isi mai pastreaza abilitarea? Efectul acestei legi este ca plagiatorilor li se poate retrage titlul, dar cei care sustin plagiatul nu sunt sanctionati", a declarat Zlati, care a afirmat ca modificarile se explica prin faptul ca rectorii nu vor sa fie pusi in situatia de a-si penaliza propriii colegi.

Contactat de HotNews.ro, Zlati a precizat ca modificarile aduse legii au fost propuse de ministerul Educatiei, reprezentat in comisie de un secretar de stat, si ele au fost asumate, potrivit tehnicii legislative, de comisie, in ansamblu. La final, Cimpeanu si Costoiu au luat cuvantul pentru a declara ca sunt de acord cu propunerile facute de minister, a relatat Zlati.

El este insa contrazis de secretarul de stat Gigel Paraschiv (vezi declaratiile de mai sus).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13981 vizualizari

 • +40 (44 voturi)    
  Astia seamana cu noi "electoratul " ? (Miercuri, 6 aprilie 2016, 14:57)

  Plagarus [utilizator]

  Asta-i intrebarea vis-a vis de scoala care a produs si produce asemenea "alesi " !
  • +15 (17 voturi)    
   Dar apropo de electorat: (Miercuri, 6 aprilie 2016, 16:26)

   TimantiusRaptor1 [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

   D-ĂȘTIA votează!!!! Păi nu-și merită soarta? Eu nuș ce-am greșit că tre să-i suport, că-n rest ce vor, aia au!
   • 0 (6 voturi)    
    sa inteleg ca tu nu ai votat? (Miercuri, 6 aprilie 2016, 20:00)

    MoemBius [utilizator] i-a raspuns lui TimantiusRaptor1

    si ai 18 ani implinitzi?
    lasa ca votezi data viitoare
    • +2 (4 voturi)    
     Well ... fratia jigodiilor wins back ! (Joi, 7 aprilie 2016, 9:20)

     MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui MoemBius

     Well ... fratia jigodiilor wins back !

     "Patria si Dreptul Meu!"
     .
    • +2 (4 voturi)    
     Stai liniștit, (Joi, 7 aprilie 2016, 10:21)

     TimantiusRaptor1 [anonim] i-a raspuns lui MoemBius

     există goagălu, așa că:
     - mai întâi am căutat (dacă mai era cazul...) ce „fapte de vitejie” a comis (sau nu...) dom' candidățescu;
     - n-am votat nici din greșeală tâlhari (cum au votat unii care au ales drăgălași „cazați” deja la pușcărie!), idioți, sau alte personaje defecte;
     - iar dacă pe listă chiar nu erau decât ciurucuri, am pus ștampila pe unul care evident nu avea nici o șansă - așa măcar i-am făcut PE TOȚI să piardă un vot (= o găleată, un kil de făină, o pungă de alte „argumente electorale”)...
     - prefer independenții - ăștia e posibil (doar posibil...) să nu fie dependenți de vreo cloacă de partid.
     Și așa voi continua să procedez și la alegerile ulterioare.
  • +2 (4 voturi)    
   inca un (Joi, 7 aprilie 2016, 8:36)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   episod din foarte eternul soft opera "pleac-ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii".
   cand vom scapa de aceasta mare adunare nationala a hotilor? vom apuca ziua in care in parlament vor fi daca nu toti, macar sa fie majoritari, oamenii cinstiti?
 • +39 (41 voturi)    
  Tara bananiera (Miercuri, 6 aprilie 2016, 14:58)

  MoemBius [utilizator]

  Baietii din Camera Depuhotzilor
  La ...................brutarie cu voi
  Legi cu dedicatie
  • +19 (21 voturi)    
   Ucenicii lui ALI BABA, cei 600 (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:38)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui MoemBius

   trebuie deratizati, ORICE zi de cazare in Casa Poporului inseamna milioane de euro pierderi, care tot noi le platim penalilor ! ...https://petitieonline.net/petitie/10022136/semnaturi/pg235
  • +12 (14 voturi)    
   vârâți la mititica (Miercuri, 6 aprilie 2016, 16:28)

   TimantiusRaptor1 [anonim] i-a raspuns lui MoemBius

   și cheia dizolvată în acid (pentru orice siguranță)!!!
  • +6 (8 voturi)    
   Tovarashu (Miercuri, 6 aprilie 2016, 20:02)

   MoemBius [utilizator] i-a raspuns lui MoemBius

   Controcetateanu
   vrem referendum sa i bagati pe toti la zdup
   astia care voteaza legi cu dedicatie
 • +37 (39 voturi)    
  PARLAMENTUL RUSINII NATIONALE (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:00)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Plagiatori din Camera si Senat, uniti-va! Leaota de penali din parlament asta stie sa faca: sa apere hotia ca sa fure si ei cit pot. De la Antoneasca si slugile ei, aparati de zidul mafiilor rosii, nu era de asteptat altceva.
 • +22 (24 voturi)    
  Hmm... (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:12)

  Grigore Barsan [utilizator]

  Primul meu gând la contemplarea conținutului acestui articol: e greu să fii patriot într-o țară condusă de oameni necinstiți.
 • +20 (22 voturi)    
  Sorin Campeanu si Mihnea Costoiu (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:25)

  Susufler0 [utilizator]

  urmati de Camera Deputatilor au "castrat" legea de sanctiuni. Asta nu inseamna insa nimic fata de "eviscerarea" ce o sa urmeze in Senat !
  Macelarii pesedisti si cu ajutoarele lor (UNPR si ALDE) stiu sa faca asta la perfectie cand e vorba sa apere interesele lor si a tovarasilor lor.
  PS. Sictir !
 • +16 (18 voturi)    
  logic, securistii din ASSN si alte (c)Academii (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:41)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  tip AOSR...credeati ca au disparut cumva de la "butoane"?

  ASSN +ANI a SRI+ AOSR+...= o mega retea a hotiei,imposturii si plagiatului aproape imposibil de demantelat.

  Cu ajutorul Parlamentului, mai a Guvernului cu un ministru (ne)Curaj membru ASSN, cu Toba Apud, cu membri ai staff-ului Presidentiei in ASSN- rezista bine-mersi, la putere.

  Prin cooptarea deopotriva a lui Maior si Hellvig in ASSN, gasca lui Oprea si-a atins si scopul de a-si aservi si "serviciile".

  Am ajuns sub talpa unei "junte" tip latino-americana, doar ca nu militara, ci securiste, asta e deja vizibil de pe Luna!
 • +17 (19 voturi)    
  AFARA. (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:42)

  ouyang [utilizator]

  URGENT. E timpul sa scapam de hoti.
  • -2 (8 voturi)    
   Hoţia asigură echilibrul muncii! (Miercuri, 6 aprilie 2016, 20:02)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

   Echilibrul îl găseşti în partea opusă. Furtul este echilibrat de munca altora aşa şi cum munca este echilibrată de furtul altora.
   O muncă care nu-i furată are valoare sub zero, cel mult egală cu zero, şi este cu atât mai valoroasă cu cât mai mulţi hoţi se înfruptă din ea.
 • +14 (18 voturi)    
  Pai aia's 600 de golani acolo (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:48)

  Fu Leng [utilizator]

  O reactie normala din partea lor si is de admirat, is uniti....nu ca poporul.
 • +18 (20 voturi)    
  Cum nu vii tu, Ţepeş doamne... (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:50)

  Adri70 [utilizator]

  Cand porcii ajung sa conduca, astfel de situatii sunt ceva banal, nu trebuie sa constituie o stire. Un parlament al infractorilor nici nu putea sa ia o altfel de decizie... Cum nu vii tu, Ţepeş doamne...
 • +20 (22 voturi)    
  Dacă tot fură parlamentarii. (Miercuri, 6 aprilie 2016, 15:51)

  asavreau [utilizator]

  Să dea o lege prin care să stabilească cine are voie să fure în continuare.Dacă legi de stăvilire a imposturii academice și a corupției nu dau,măcar să știm cine are voie asta ca să nu mai dăm mită unora care nu au voie și pot ajunge la pușcărie.Iar dacă sunt hoți,normal că nu mai trebuie să învețe carte.Li se oferă titluri academice din oficiu.
 • +18 (20 voturi)    
  Profesori adevarati mai exista in Romania? (Miercuri, 6 aprilie 2016, 16:02)

  pedepsitorul [utilizator]

  Daca invatamantul romanesc nu a devenit complet un plagiat, acum este momentul sa fie aparat de profesori!

  Elevii au avut intotdeauna un motiv sa fure fara a mai face eforturi intelectuale!

  Dar profesorii, cum de nu mai apara acest symbol al civilizatiei - Corctitudinea universitara!
 • +14 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 aprilie 2016, 16:04)

  [anonim]

 • +19 (21 voturi)    
  Incredibil (Miercuri, 6 aprilie 2016, 16:19)

  miohaiham [utilizator]

  Ce se intampla e incredibil.Isi bat joc pe fata de o tara intreaga fara nici macar o retinere!Dar chiar suntem tampiti de acceptam nesimtirea hotilor astia?Pana cand?
 • +18 (20 voturi)    
  Cel mai viteaz popor ! (Miercuri, 6 aprilie 2016, 16:19)

  math_2 [utilizator]

  Este admirabila vitejia romanilor care combat, injura si taxeaza toate grozaviile mafiei politico-economice. Suntem mandri ca suntem romani si tenismeni !
  Singurii capabili sa repare Maybach-ul cu ranga. Cei mai multi doctori pe cap de locuitor.
  • +9 (11 voturi)    
   dA (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:14)

   Babilou [utilizator] i-a raspuns lui math_2

   Pai sti de ce: pt ca din Ro au plecat inteligentii si au ramas doar desteptii.
 • +12 (14 voturi)    
  [...] (Miercuri, 6 aprilie 2016, 16:46)

  goguleana lugojana [utilizator]

  Haidem in strada fratilor!!!
 • +15 (17 voturi)    
  peste tot (Miercuri, 6 aprilie 2016, 16:49)

  Dedalus [utilizator]

  Am mai spus asta::

  Foarte multe universitati sunt capturate de imposori care au ajuns decani sau chiar recotri.

  Foarte multi indrumatori de doctorat nu sunt competneti in meseria lor nici la nivel de liceu.

  Cat timp indrumatorii de doctorate nu vor fi sanctionati pentru incompetenta, mizeria aceasta va continua.

  Din nefericire, incepand de la gradinita si pana la doctorat este aceeasi situatie: o prabusire grava a resursei umane din invatamant.

  Aceasta prabusire nu poate fie recuperata doar prin lege, este nevoie de eforturi administrative sertiaose , de bani si de multi multi ani pentru a fi reparata.
 • +15 (17 voturi)    
  Va mai mirati... (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:16)

  mimo [utilizator]

  ... ca adevarata intelectualitate pleaca din Romania oriunde sint luati in serios decit sa isi piarda timpul cu astfel de cretini, cu nepotism...

  Romanii ramasi vor fi condusi de cine merita!

  E un cerc vicios.

  Trist, dar advarat!
 • +15 (17 voturi)    
  acesti abjecti (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:37)

  yellowdog [utilizator]

  scuipa din nou pe fiecare om cinstit

  "lepadaturile pot fura fara nici o consecinta" -asta e mesajul cocalarilor astia
 • +7 (11 voturi)    
  sa schimbam (Miercuri, 6 aprilie 2016, 17:53)

  ..13 [utilizator]

  Intelegem dar sa ramana tot cum am stabilit noi - adicalea schimbare pe loc, diloc.

  Multu succes!
 • +1 (7 voturi)    
  ! (Miercuri, 6 aprilie 2016, 18:41)

  Kpriciu [utilizator]

  A new Sima Horia will rise up soon....
 • +10 (12 voturi)    
  cerem 300 de parlamentari cf. referendum (Miercuri, 6 aprilie 2016, 19:35)

  hopsinoi [utilizator]

  macar sa avem 300 de parlamentari, daca tot nu reprezinta.

  mai putin corupti platiti de popopor in mod direct.
 • +12 (14 voturi)    
  Camera Deputaților, complice la infracțiuni (Miercuri, 6 aprilie 2016, 19:35)

  24alex24 [utilizator]

  Toți cei 216 de aleși din Camera de Deputaților și-au pierdut dreptul la exercitarea funcției din momentul în care au votat o lege care promovează furtul, scoțându-l din zona infracționalității cu efectele ei.

  Acești indivizi în mod evident nu reprezintă interesul public al cetățenilor României pe care l-au încălcat cu nerușinare. Dacă această lege va fi votată de către camerele reunite intrând în vigoare, Parlamentul României trebuie demis, iar actualii parlamentari trebuie să piardă dreptul la a mai fi votați vreodată pentru această funcție publică de maximă responsabilitate, la nivelul căreia ei nu se ridică!

  Un act de bun simț din partea celor 216 complici la infracțiunea intelectuală comisă de nenumărate persoane publice din țară, ar trebui să își dea demisia de onoare, deși mă îndoiescă că acești infractori cu acte de parlamentar mai posedă așa ceva.

  Deci, în calitate de cetățeni ai României așteptăm remedierea urgentă a acestei fărădelegi, fie prin eliminarea prin vot a legii modificate de interpușii infractorilor (cel puțin 216 la număr), ori prin demiterea de către Președinte a Parlamentului pentru trădarea interesului public.
 • +7 (9 voturi)    
  Gigel...inca un gigel, vb lui Plesu... (Miercuri, 6 aprilie 2016, 20:25)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  Se plange in mod ipocrit ca ministerului i-ar fi fost masacrata ideea, dar "uita" sa ne spuna ca e din UPB, coleg cu Costoiu si Abramburica. Si mai uita sa ne spuna ca e din PSD. Si mai rau, uita sa ne specifice ca e membru in (c)academia lui Oprea-ASSN, cf investigatiei Emiliei Sercan.
  Adica, e coledzi exact cu cei care au masacrat legea care ii pedepsea pe coledzii lui....mai , mai, ce viat agrea, vai, vaiii...
  Cata ipocrizie gretoasa...
 • +6 (8 voturi)    
  modelul Islandei (Miercuri, 6 aprilie 2016, 22:45)

  Nicumi [utilizator]

  Este al nlea exemplu că suntem un stat capturat de mafioţi. Singura soluţie rămâne ieşirea în stradă, 20000 de oameni în faţa Parlamentului, solicitându-le membrilor săi demisia. Iar Iohannis să dea curs solicitării populare. Ca în Islanda, recent!
  Nu mai are rost să ne lamentăm, pe facebook, pe hotnews şi aşa mai departe.
  La fel, înăsprirea pedepselor şi curăţarea justiţiei.
  Peste tot vedem hoţi în libertate, hoţi cu patalama la mână, puşcăriile devenite Academii unde se elaborează "lucrări ştiinţifice".
  Androneasca cu tot grupul ei infracţional din învăţământ trebuie să dispară cât mai repede.
  Organizate concursuri transparente şi deschise posturile la concurs pentru cei cu studii pe bune în afară, cu stagii, expertiză în universităţi şi institute bune de cercetare din afară.
  Etica universitară şi de cercetare întărite (bun model Comisia de etică a Universităţii din Bucureşti, care a rezistat tuturor presiunilor politice în cazul Ponta).
  Mai stăm mult să ne lamentăm, o să realizăm că nu ne mai putem mişca deloc. Libertatea în România se reduce la libertatea lor. În dauna libertăţii noastre, care se micşorează pe fiecare zi.
 • +3 (7 voturi)    
  Remember Ponta?? (Joi, 7 aprilie 2016, 2:12)

  emigrant [utilizator]

  Cind ponta facea una mai nefacuta decit alta cu tupeul caracteristic mamaliga a explodat si l-a impins afara din Guvern. Cred ca in curind va exploda si impotriva acestor abjecti din Parlament. Intre timp trebuie construita alternativa. Ce punem in loc?
 • +1 (5 voturi)    
  Vanatoare de vrajitoare ! (Joi, 7 aprilie 2016, 8:13)

  latulipenoir [utilizator]

  NU spun ca o minoritate inregimentata politic nu si-a facut (nu doctoratele) ci masteratele, diploma de licenta etc pe repede picior începând pe la 35 de ani si eventual la 10 ani de la intrarea in politica. De aici si pana la , vezi doamne, cinstea celor de la Minister si dorinta lor de a elimina plagiatele e cale lunga. IN primul rand cea mai mica vina ii revine doctorandului. El face referatele conform planificarii, le prezinta conducatorului care-si da girul si examenul este in fata unei comisii formata din profesori iar ex final este dintr-o comisie din 5 profi de la diverse facultati din tara. Oare toti ori fi tampiti sau fac parte dintr-o retea?
  La doctorat se intra sau se intra pe baza de examen scris, oral + lb straina. Se fac 3 ref scris si 3 ex orale + teza finala. La final comisia de la facultate recomanda acordarea titlului si apoi abia o comisie de la MINISTER valideaza propunerea si acorda titlul. Deci domnilor de la minister nu mai pasati pisica...ca o doare saraca la cate suturi primeste de colo -colo..NU poate retrage o facultate ce a acordat ministerul . INseamna ca , chiar dvs nu v-ati facut treaba si Comisia respectiva ai carei membri au mandate si se schimba periodic. IN plus ce vreti sa faceti hai sa mergem atunci pana la a anula diplomele de bac luate aiurea sau masteratele dvs... platite si absolvite pe bani sau exista interesul ca speculând plagiatele unor indivizi, politicieni de obicei, sa distrugeti si ce a mai ramas din elita romaneasca. Din cate stiam RO sta cel mai prost la nr de doctori pe cap de locuitori din UE. Ce faceti dvs este un joc politic murdar i\si va bateti joc si va compromiteti singuri recunoscând ca nu v-ati facut treaba toti acesti ani. INduceti in mintea chibitilor si necunoscatorilor in ale invatamantului postuniversitar ideea ca un doctoratul e asa...floare la urceche. Unii mor de oftica ca , ei ca niste puturosi, nu au vrut sa mai investeasca timp sa faca si doctoratul; ce nu are el pute la altul.
  • 0 (0 voturi)    
   Ce propui? (Joi, 7 aprilie 2016, 13:03)

   24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui latulipenoir

   Propui să o lăsăm mai moale cu pedepsirea plagiatului că, dacă îl iei pe fiecare la puricat, toată lumea a comis furt intelectual? Ce fel de gândire e asta domnule. Este inimaginabil să se ia cu astfel de argumente apărarea infractorilor de pretutindeni (mai cu seamă a celor du funcții publice, căci găinarii oricum înfundă pușcăriile pentru mult mai puțin).

   Adică, după părerea dumitale, mai bine am face ciocul mic, nu e cazul să ne luăm de infractori, că nu e om fără bubă pe lumea asta. Înțelegere pentru infractori, domnilor. Ne roagă domnul @ latulipenoir frumos!
 • +3 (5 voturi)    
  Dovada cine sant hotii. (Joi, 7 aprilie 2016, 9:15)

  dezamagitul [utilizator]

  Parlamentarii inca odata sar in apararea nergulilor si pentru a-si acoperi hotiile si impostura.
  In concluzie pot sa plagieze si sa fure in continuare fara frica findca parlamentul si politicienii vegheaza in frunte cu iohannis , tariceanu,dragnea gorghiu si blaga ca sa numesc doar pe cativa .
  Doamne da-le la fiecare dupa faptele lor.
 • +1 (3 voturi)    
  noutate (Joi, 7 aprilie 2016, 11:47)

  Lucian RomulusConstantin [anonim]

  pe care n-o stiu romanii: AVEM UN PARLAMENT PENAL!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by