Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind plata diferentelor salariale cuvenite personalului didactic din invatamantul de stat pentru perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011, potrivit Agerpres.

'Proiectul are ca obiect de reglementare plata diferentelor salariale cuvenite personalului didactic din invatamantul de stat pentru perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011 rezultate din aplicarea prevederilor OG 15/2008 privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2008, iar din 2009, 2010, 2011 din aplicarea prevederilor Legii-cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice', a spus presedintele Comisiei pentru munca, Adrian Solomon.

Deputatul PSD Petru Andea a mentionat ca aceasta initiativa 'incearca sa puna capat unui sir lung de masuri legislative, fie legi, fie ordonante de urgenta, care reglementau plata drepturilor salariale ale cadrelor didactice'.

'Guvernul Boc a fost cel care tot prorogand termenele si modificand modul in care sa fie facute aceste plati a generat nevoia de a rediscuta modul in care trebuie reglementata plata diferentelor salariale', a spus Andea.

Deputatul liberal Raluca Turcan a aratat, la randul sau, ca legea le ofera aceste drepturi 'miilor de profesori, care pana in 2011 nu au dat statul in judecata sau au pierdut in instanta drepturile amintite'.

Proiectul a fost adoptat cu 219 voturi 'pentru', unul 'impotriva' si o abtinere, iar Camera Deputatilor este for decizional.