Plenul Camerei Deputatilor a respins, miercuri, motiunea simpla initiata de ALDE 'Drepturile omului nu sunt un lux' la adresa ministrului Justitiei, Raluca Pruna, potrivit Agerpres.

Motiunea a fost respinsa cu 84 voturi 'impotriva', 45 voturi 'pentru' si 85 abtineri. Patru deputati nu au votat.

Semnatarii - 53 de deputati de la PSD, UNPR, ALDE, UDMR, neafiliati - spuneau ca demersul a plecat de la o afirmatie a ministrului Raluca Pruna, potrivit careia 'OUG nr. 6 din 11 martie 2016 nu restrange drepturi si libertati, ci tocmai le face efective. Cu o urmarire penala si o combatere a infractionalitatii slabe, discutia despre drepturi e un lux teoretic'.

Initiatorii documentului cereau demisia ministrului Justitiei.

'Daca nu va veti da demisia ori daca nu veti fi demisa de catre seful Guvernului, inseamna ca nu ati facut decat sa dati glas prin declaratia dumneavoastra, precum si forma juridica prin ordonanta pe care ati initiat-o unei filosofii despre precaritatea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor ce este impartasita de intregul Executiv', se arata in document.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, prezenta la dezbateri, a precizat ca nu serveste nimanui sa se poarte o discutie in termenii 'caricaturali' ai motiunii simple propuse.