Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, luni seara, ca arhiva Serviciului Independent pentru Protectie si Anticoruptie (SIPA) se afla in conservare la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) si ca a facut o propunere in CSAT privind inventarierea acesteia si transferul ei, potrivitAgerpres.

"Arhiva SIPA este in conservare din 2006 la ANP, deci cumva tot in ograda Ministerului Justitiei. Acum cateva saptamani, am prezentat in CSAT o propunere ca printr-o hotarare de Guvern noua (...) sa cream o comisie care sa isi asume raspunderea prin membrii ei sa inventarieze arhiva si sa o transfere cui este in drept sa o primeasca, cel mai probabil Arhivelor Nationale", a spus Pruna, la Realitatea TV. In ceea ce priveste numarul mare de decizii de neconstitutionalitate, ministrul a aratat ca exista chiar magistrati care critica anumite prevederi din noile coduri.

"Daca e sa judec dupa numarul de decizii de neconstitutionalitate si nu numai... Indraznesc sa spun in mod chiar foarte transparent ca sunt magistrati, judecatori si procurori care critica anumite prevederi din aceste coduri. Ma intreb daca, in realitate, inainte ca aceste coduri sa fi fost adoptate, daca a existat cu adevarat o dezbatere autentica. (...) Nu mai departe de astazi, intr-o discutie cu procurori, s-a sugerat, de exemplu, ca ar trebui poate redefinita infractiunea in noul cod", a mai afirmat ministrul Justitiei.