Senatorul PNL Andrei Volosevici, care este urmarit penal pentru fapte de coruptie, a anuntat, duminica seara, ca isi retrage candidatura la Primaria Ploiesti avand in vedere faptul ca este vizat de o ancheta, informeaza Agerpres.

Volosevici Andrei LiviuFoto: senat.ro

"Pe 24 martie 2016 am fost chemat la DNA Ploiesti si mi s-a comunicat ca sunt suspect pentru posibile fapte de coruptie petrecute in anul 2012. In legatura cu aceste aspecte, sunt convins ca imi voi demonstra nevinovatia, dar doresc sa fac acest lucru la institutiile abilitate, fara a incerca sa ma victimizez in spatiul public. Data fiind aceasta noua situatie in care ma aflu, din respect fata de colegii de partid si mai ales fata de dumneavoastra, ploiestenii, si asa greu incercati de incompetenta celor care conduc orasul din 2012, am decis sa imi retrag optiunea de a candida la primaria Ploiesti", a scris Volosevici pe pagina sa de Facebook.

Andrei Volosevici a fost primar al Ploiestiului din partea PDL, in mandatul 2008-2012, iar in toamna lui 2012 a fost ales senator intr-un colegiul din Ploiesti. De asemenea, Volosevici fusese anuntat oficial drept candidat al PNL pentru un nou mandat de primar al Ploiestiului.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, in anul 2012, Volosevici, in calitate de primar, a pretins unui om de afaceri, denuntator in cauza, suma de 80.000 de lei pe care a primit-o in trei transe, in perioada campaniei electorale pentru alegerile locale (la care candida pentru obtinerea unui nou mandat), pentru ca, in schimb, o anumita firma la care omul de afaceri avea interes sa castige un contract pentru executarea unei parcari supraterane in municipiul Ploiesti, finantat de primarie.

Ulterior, denuntatorul urma sa obtina lucrari in subantrepriza la obiectivul respectiv, spun anchetatorii.

De asemenea, in acelasi dosar Andrei Volosevici este cercetat si pentru abuz in serviciu in legatura cu finantarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti.