Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, a cerut duminica, intr-o conferinta de presa, ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, si contracandidatul sau, Gabriela Firea, sa-si ceara public scuze pentru campania de la prezidentiale, in caz contrar luand in calcul boicotarea dezbaterilor, relateaza Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

"Cer presedintelui PSD, Liviu Dragnea, si candidatului PSD (Gabriel Vranceanu Firea - n.r.) sa ceara public scuze romanilor. Ii avertizez ca eu nu am de gand sa tolerez obisnuita lor campanie murdara. Cu mine nu le merge, voi raspunde la orice minciuna, la orice calomnie, la orice tentativa de defaimare", a declarat Orban.

Ludovic Orban a mai spus ca ia in calcul "masura extrema" de a nu participa la nicio dezbatere cu Firea, daca PSD nu va cere scuze public.

"Iau in calcul inclusiv masura extrema de a nu participa la nicio dezbatere cu candidatul PSD, in cazul in care nu-si vor cere scuze. (...) Astept o pozitie oficiala din partea PSD, din partea liderului PSD, care a fost seful campaniei electorale, reamintesc, iar candidatul PSD a fost purtator de cuvant in campaia prezidentiala. Nu este vorba de niste personaje minore din PSD", a declarat el.

Ludovic Orban a spus ca in campania electorala prezidentiala cei din PSD "au aruncat gaini vii si moarte in curtea PNL", l-au calomniat pe Klaus Iohannis ca a facut trafic de copii, ca nu e potrivit pentru functia de presedinte pentru ca nu are copii (afirmatie facuta de Gabriela Vranceanu Firea -n.r.), si ca va taia pensiile.

UPDATE Gabriela Firea: Boicotarea dezbaterilor e un pretext pentru Orban, sa nu poata fi comparat cu mine

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, duminica, referitor la anuntul contracandidatului sau liberal, Ludovic Orban, de a boicota dezbaterile daca PSD nu isi cere scuze pentru ultima campanie, ca este "doar un pretext" pentru a evita confruntarea electorala.

"Este un pretext pentru ca bucurestenii sa nu-l poata evalua prin comparatie cu mine, intr-o dezbatere. De cand este candidat, domnul Orban face doar declaratii politicianiste si prea putin ii anunta pe bucuresteni in legatura cu intentiile sale legate de o viata mai buna pentru ei", a afirmat Firea, potrivit unui comunicat de presa citat de Mediafax.

Firea a mai afirmat ca Orban a fost "mana dreapta" a fostului primar Adriean Videanu si ca "se inscrie in aceeasi logica a lipsei de proiecte".

"Echipa PSD pentru alegerile locale vine cu solutii concrete, asa cum a facut si la guvernare. Domnul Orban, colegul celor care au taiat pensii si salarii, se inscrie in aceeasi logica a lipsei de proiecte si de viziune pentru Bucuresti. A fost mana dreapta a domnului Videanu (PDL) si asta spune tot", a spus Firea, potrivit sursei citate.