Liderul PNL Alina Gorghiu a declarat ca l-a invitat pe premierul Dacian Ciolos sa vina in PNL, precizand ca, probabil, e prematur sa dea un raspuns acum, pentru ca seful Executivului "nu are timp sa cugete la o eventuala candidatura politica alaturi de PNL", dar e convinsa ca o va face la toamna, scrie Mediafax.

Intrebata, duminica, la Pro TV, daca l-a invitat pe premier sa faca parte din PNL, copresedintele liberal Alina Gorghiu a spus: "Categoric, categoric da. Este o optiune care ii apartine. Banuiesc ca e prematur sa formuleze un raspuns, dar sunt absolut convinsa ca toamna se decanteaza mult mai bine ideile. Nu are timp acum sa cugete la o eventuala candidatura politica alaturi de PNL, dar la sfarsit, cand tragi linia mandatului de prim-ministru, sunt convinsa ca poti sa analizezi serios, pragmatic, toate optiunile pe care le ai la indemana".

Copresedintele PNL a mai spus ca premierul si-a asumat o misiune dificila, aceea de a guverna cu un guvern tehnocrat, cu un sprijin parlamentar fragil, dar ca reuseste sa faca acest lucru bine, de cele mai multe ori.

"Ma uit la Dacian Ciolos acum si e o misiune foarte grea pe care si-a asumat-o, cu suportul PNL, insa sa stiti ca simt in anumite momente ca are o retinere in activitatea guvernamentala data tocmai de fragilitatea sprijinului din Parlament. In momentul in care esti guvern politic stii ca mizezi pe o anumita majoritate parlamentara. Ce face prim-ministrul Romaniei acum e un lucru dificil. Sa tii tot timpul in echilibru o majoritate parlamentara care sa te sustina si sa mai fi si cu capul la activitatea guvernamentala si, cu toate acestea, el reuseste si reuseste bine pe multe segmente" a declarat Gorghiu.

Copresedintele PNL a mai sustinut ca misiunea Cabinetului Ciolos este de a pastra economia in paramentrii normali, in an electoral, de o tine departe "populismul unor acte legislative" si de a organiza alegerile in termeni buni. Gorghiu a mai spus ca dupa alegerile din toamna va fi un guvern politic, dar ca oameni valorosi din Cabinetul Ciolos au usa deschisa la PNL, asa cum a mai transmis.