Carmen Dinca, cea care a fost anuntata initial candidat al PMP la Primaria sectorului 6, s-a prezentat vineri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a depune un denunt impotriva sefului organizatiei locale a partidului, ea sustinand ca i-au fost ceruti 15.000 de euro pentru ''demararea campaniei electorale'', potrivit Agerpres.

''Mi s-au cerut bani. (...) Pentru ca sunt o persoana imorala si incompetenta in domeniul administrativ, astea sunt motivele pe care le-am citit in comunicatul de presa al lui Stefan Enache, mi-a fost retras sprijinul politic. Am fost informata ca mi se retrage sprijinul politic pentru ca i-am scris lui Traian Basescu ca in organizatia sectorului 6 sunt probleme'', a afirmat Carmen Dinca, la intrarea in sediul DNA.

Ea a precizat ca banii ceruti ar fi fost pentru ''startul campaniei electorale''.

''Foarte multi oameni vin si spun ca sunt nereguli, ca se cer bani si, in momentul in care tu te apuci si vorbesti pentru ca ai curaj, esti pus la zid si nimeni nu te mai sustine. Mi s-au cerut bani pentru startul campaniei (...) in doua randuri. Aceeasi suma, la distanta de cateva saptamani. (...) Mi se parea normal, daca era de buna-credinta, sa-mi spuna contul, (sa spuna - n.r.) 'dna este trezorier, avem nevoie de bani, nu avem la organizatie sa demaram campania si va rog cautati sponsori si virati acesti bani in cont'. Daca mi se spunea acest lucru era in regula. (...) Am intrat in PMP cu cele mai bune intentii, am vrut sa candidez pentru ca am vrut sa fac ceva pentru oamenii de rand. Cand ti se sugereaza ca trebuie sa aduci niste bani si nu se demareaza nimic..., te mai intalnesti o data cu omul si ti se spune startul campaniei 15.000 de euro... tu ce intelegi?'', a adaugat Carmen Dinca.

Presedintele PMP sector 6, Stefan Enache, a sustinut joi, referitor la declaratia facuta de Carmen Dinca potrivit careia i-ar fi cerut 15.000 de euro, ca acuzatia este mincinoasa si isi rezerva dreptul de a depune o plangere penala pe numele acesteia.

''Tin sa precizez ca toate discutiile referitoare la campania pentru alegerile locale au avut loc numai in cadrul Consiliului Executiv al PMP Sector 6 la care au participat majoritatea membrilor din conducere. Retragerea sprijinului politic este una fireasca, fiecare organizatie incercand sa arunce in competitie candidatul care sa intruneasca atat criterii de moralitate, cat si criterii de competenta administrativa. In toata aceasta perioada, Carmen Dinca nu a demonstrat aceste lucruri, fapt pentru care organizatia continua sa evalueze alti candidati'', a precizat Enache in comunicatul citat.