Candidatul independent la Primaria Bucurestiului Ciprian Ciucu, a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis in care ii solicita sa nu promulge Legea finantarii partidelor politice, adoptata joi de Parlament pentru ca este "nedreapta si discriminatorie".

Ciprian CiucuFoto: Hotnews

Ciucu acuza ca nu este corect sa nu se mai permita blocarea conturilor partidelor datornice, si ca legea "avantajeaza partidele care au imprumutat milioane de euro cheltuite pe propaganda electorala si pe alte actiuni electorale, pe bani multi".

De asemenea, candidatul la primaria Capitalei spune ca partidele pot obtine "avantaje nemeritate" pentru ca legea le permite "sa-si inchirieze sediile pentru alte activitati decat cele in virtutea carora le-au fost facil incredintate (activitatile politice)".

Scrisoarea adresata de Ciprian Ciucu presedintelui Klaus Iohannis:

"Ca de la candidat la fost candidat

Stimate domnule Presedinte,

V-ati castigat functiile in stat participand la alegerile locale si prezidentiale. Va scriu pentru ca am convingerea ca ma veti intelege, cu siguranta ati trecut prin experiente mai mult sau mai putin similare, puteti empatiza cu orice candidat care se simte nedreptatit de cei care au puterea de a-si aranja alegerile si indoi, prin lege sau prin acte administrative, bunul mers al lucrurilor si mai ales competitia electorala.

De exemplu, va aduceti aminte cum inaintea alegerilor prezidentiale PSD a limitat dreptul la vot al romanilor din diaspora, tocmai pentru a va limita dumneavoastra numarul de votanti? Atunci multi dintre noi au luat atitudine si lucrurile s-au intors in favoarea dumneavoastra. Acum a sosit timpul sa luati dumneavoastra atitudine.

Va cer sa nu promulgati proiectul de lege care modifica Legea nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, prin care nu se mai permite blocarea conturilor partidelor datornice, desi aceste conturi sunt astazi blocate de ANAF din cauza datoriilor neplatite de PSD, PNL si alte partide parlamentare! Nu este corect sa promulgati o lege care avantajeaza partidele care au imprumutat milioane de euro cheltuite pe propaganda electorala si pe alte actiuni electorale, pe bani multi. Acest proiect de lege situeaza partidele cu reprezentare parlamentara deasupra legii si discrimineaza.

Daca un cetatean sau o firma nu-si achita datoriile, nici firmele si nici cetatenii nu pot da legi pe care sa le promulgati dumneavoastra pentru a-si debloca conturile. Nechibzuinta si iresponsabilitatea financiara are consecintele sale, iar acestea trebuie sa fie egale pentru oricine in aceasta tara, fie ca e vorba despre un cetatean, despre o firma sau despre un partid.

Mai mult, legea cu pricina le permite partidelor sa-si inchirieze sediile pentru alte activitati decat cele in virtutea carora le-au fost facil incredintate (activitatile politice) pentru a-si rotunji veniturile si pentru a obtine avantaje nemeritate fata de competitorii politici.

Domnule Presedinte, ati declarat in cateva randuri ca sustineti primenirea si liberalizarea vietii politice. In functie de cum va veti pozitiona fata de aceasta lege nedreapta si discriminatorie, spusele dumneavoastra vor avea credibilitate sau va veti plasa ca parte a sistemului politic incapabil sa reformeze Romania. Personal, definesc "sistemul" drept organizare transpartinica de parazitat bugete publice."