Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca saptamana viitoare ar putea fi pus in dezbatere publica proiectul legii salarizarii unitare, aratand ca obiectivul actului normativ este eliminarea dezechilibrelor, in limitele bugetului. "Nu vom putea creste toate salariile, dar vom elimina cel putin dezechilibrele in interiorul aceleasi institutii si pe cat posibil si intre institutii", a spus Ciolos, intr-un interviu difuzat duminica de Pro Tv, potrivit Agerpres.

"Ceea ce facem acum si sper eu ca saptamana viitoare sa fim in masura sa punem in dezbatere publica un prim proiect de lege a salarizarii unitare. Vedem acum marjele de crestere a bugetului salarizarii pe care il avem pe urmatorii patru ani si cu acele marje obiectivul este sa ducem salariile mai mici si dezechilibrele salariilor mai mici in sus. Salariile care deja sunt mari in unele ministere nu le vom putea creste", a precizat primul ministru.

Dacian Ciolos a aratat ca prin acest proiect se urmareste sa fie date sporuri acolo unde acestea se justifica si, de asemenea, actul normativ va include elemente de performanta.

"Vom lasa o marja in suplimentarea salariului pe baza criteriilor de performanta si vom veni pe urma in pachetul privind reforma administratiei cu cateva elemente legate de obiectivarea masurarii performantei", a mai spus Ciolos.

In ceea ce priveste majorarea salariilor medicilor, premierul a afirmat ca daca va exista o marja cand va fi analizata rectificarea bugetara nu o sa se impotriveasca.

"Am avut o discutie cu dl ministru al Sanatatii. Dansul mi-a spus ca are intentia sa vina cu aceasta propunere. Este devreme sa dau un raspuns. Limitele bugetului le cunoastem. Nu putem sa trecem peste aceste limite. (...) Lucrurile le vom discuta in momentul in care vom vedea marja bugetara. (...) Inclusiv o crestere a salariilor medicilor consider ca este un mod bun de a folosi acesti bani", a mai spus Dacian Ciolos.