Congresul Extraordinar al Partidului Miscarea Populara se reuneste, duminica, la Palatul Parlamentului pentru a-si alege din nou conducerea, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de inscriere a formatiunii Miscarea Populara in Registrul Partidelor, invalidand astfel actualii lideri, transmite Mediafax.

In cadrul Congresului Extraordinar al Partidului Miscarea Populara, care va avea loc loc duminica, la ora 12:00, la Palatul Parlamentului, formatiunea isi va alege conducerea, precum si membrii Comisiei de Cenzori si ai Comisiei de Arbitraj si Integritate.

CEX PMP va fi precedat de Colegiului National al Partidului Miscarea Populara, care va avea loc la ora 11:00, for care va transmite CEX propunerile de candidaturi pentru ocuparea functiilor ramase vacante in urma in urma constituirii Grupului de initiativa pentru formarea Miscarii Populare.

Din grupul de initiativa pentru formarea Miscarii Populare au facut parte Traian Basescu, Eugen Tomac, Dorel Onaca si Cristian Diaconescu.

Candidaturile celor patru sunt asteptate la CEX de duminica, urmand ca actualii lideri ai formatiunii sa isi pastreze functiile si in vechea structura pe care o vor reactiva, PMP.

In cadrul PMP, Siegfried Muresan detine functia de presedinte interimar, responsabil cu organizarea alegerilor.

Congresul Miscarii Populare a votat pe 24 octombrie in unanimitate motiunea ￯Romania mea￯, condusa de Traian Basescu, care a devenit astfel presedinte al partidului. Deputatul Eugen Tomac a fost ales presedintele executiv al MP, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu si europarlamentarul Siegfrid Muresan prim-vicepresedinti, iar Dorel Onaca secretar general.

Traian Basescu nu poate schimba numele partidului, formatiunea sa se va numi in continuare "Partidul Miscarea Populara" si nu "Miscarea Populara", au decis, vinerea trecuta, magistratii Curtii de Apel Bucuresti.