Presedintele PMP, Traian Basescu, prezent sambata la lansarea candidatilor formatiunii din Vaslui, a refuzat sa dea un raspuns clar cu privire la o eventuala candidatura a sa pentru Primaria Capitalei si le-a raspuns scurt jurnalistilor: "Vedem!", relateaza Agerpres.

Traian BasescuFoto: Presidency.ro

Traian Basescu a fost huiduit de cativa cetateni la intrarea in Casa de Cultura a Sindicatelor "Constantin Tanase", acolo unde a participat la lansarea candidatilor PMP pentru alegerile locale din luna iunie.

La nivelul judetului Vaslui, partidul condus de Traian Basescu va avea candidati in toate localitatile. Fost parlamentar de Vaslui, Basescu a spun ca vine de fiecare data cu placere in acest judet.

"Acum vreo 11 ani, plecam de la Vaslui si ajungeam primar general al Capitalei. Acum as vrea ca dumneavoastra sa plecati de la Vaslui si sa castigati alegerile. Vin cu placere la Vaslui, dar si cu speranta ca acest partid nou va reusi sa aiba un cuvant greu de spus dupa alegerile locale. Nu este usor, mai ales pentru un partid care abia merge in picioare, care are aproape 2 ani, dar un partid care si-a aratat vitalitatea cu ocazia alegerilor europarlamentare, cand a reusit sa treaca pragul, la numai cateva luni de la infiintare. Am dat doi europarlamentari, acum a venit vremea sa dam primari, presedinti de consilii judetene, consilieri", a declarat Traian Basescu.

Fostul presedinte a afirmat ca lupta electorala nu este usoara intr-un judet dominat de 26 de ani de PSD, dar le-a cerut candidatilor PMP sa fie seriosi si corecti cu electoratul si sa nu promita lucruri pe care nu le vor putea realiza.

"Vasluiul are nevoie de o schimbare. Cei 26 de ani de administratie locala au demonstrat ca aceiasi oameni care s-au perpetuat la putere nu au reusit decat sa lase judetul pe ultimul loc. In ziua de astazi este foarte usor sa vorbesti, mai greu este sa pui in practica lucrurile despre care ai vorbit. Din acest punct de vedere, obligatia noastra este sa fim cinstiti cu electoratul. Nu poti sa fii cinstit cu electoratul promitandu-i ceea ce nu poti sa faci, iar daca promiti fara stii lucruri pe care nu le poti face, inseamna ca esti incompetent si n-ai ce cauta in fruntea comunitatii. De aceea, apelul meu la dumneavoastra este la o campanie corecta, in care sa le spunem oamenilor ce putem face si ce obligatii avem noi, ca oameni politici, fata de ei. Va aduceti aminte celebrele promisiuni ale lui Oprescu, ca o sa faca autostrazi suspendate prin Bucuresti. Acestea sunt tipul de promisiuni care descalifica un candidat", a afirmat Traian Basescu.

Liderul PMP i-a indemnat pe candidatii partidului sa citeasca neaparat Constitutia Romaniei, in care vor gasi "cele mai importante responsabilitati ale oamenilor din administratia locala" si le-a cerut, totodata, celor care intra in lupta electorala sa porneasca cu gandul ca vor fi invingatori, si nu cu ideea ca vor fi pe locul doi sau trei.