Deputatii liberali au initiat un proiect de lege care prevede modificarea Ordonantei nr. 62/2010 care reglementeaza Statutul Politiei Locale, astfel incat un agent de ordine publica sa revina la 500 cetatei, si nu la 1000, asa cum este prevazut in prezent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proiectul este semnat de 12 deputati PNL.

"Prin propunerea legislativa flexibilizam cadrul prin care Consiliile Locale stabilesc numarul de agenti care patruleaza in teritoriu. De exemplu, in sectorul 1 locuiesc peste 240.000 de oameni, dar mai sunt alti 500.000 care lucreaza, merg la scoli si universitati sau la institutii cu caracter consular aflate pe raza sectorului. In sectorul 1, Politia Locala are doar 220 de agenti care lucreaza in trei ture sa asigure siguranta publica pe cele 1.160 de strazi secundare si 134 de artere principale. Rata de infractionalitate este ridicata si in zona Garii de Nord, iar agentii prea putini ca numar nu pot face fata.

O mare problema de siguranta publica apare si in sezonul estival, ca in cazul orasului Constanta si a statiunii Mamaia unde fluxul de turisti este foarte mare in lunile de vara si nu sunt suficienti agenti pentru a asigura ordinea publica.

Am depus aceasta propunere legislativa prin care dam posibilitatea ca acest plafon de 1 agent/1000 de locuitori sa fie micsorat la 1/500 si introducem in acelasi timp in dezbaterea publica aceasta tema a sigurantei publice gestionata de Politia Locala", a declarat Alexandru Nazare, candidatul PNL la primaria Sectorului 1, potrivit unui comunicat de presa al PNL.

Nazare a facut si un apel public la ministrii Transporturilor, Educatiei si Culturii sa accepte sau sa urgenteze preluarea de catre administratia Bucurestiului si a Sectorului 1 a unor obiective aflate in patrimoniul acestor ministere.

"Fac un apel catre ministrul Costescu sa agreeze trecerea Parcului Garii de Nord din patrimoniul CFR S.A. in cel al Primariei Capitalei, pentru a fi apoi preluat in administrare de Primaria Sectorului 1 si modernizat. Fac un apel si catre ministrul Curaj sa incuviinteze trecerea Bazei Ciresarii din Parcul Copilului in patrimoniul administratiei bucurestene. Nu in ultimul rand, ii cer ministrului Culturii sa urgenteze Hotararea de Guvern prin care Teatrul Bazilescu trece in patrimoniul Primariei Capitalei, urmand a fi luat in administrare de Primaria Sectorului 1", a spus deputatul PNL.