Presedintele Klaus Iohannis va efectua, in perioada 22 - 24 martie, o vizita de stat in Turcia, la Istanbul si Ankara. Klaus Iohannis are programate intalniri cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, cu presedintele Marii Adunari Nationale, Ismail Kahraman si cu premierul turc, Ahmet Davutoglu. Discutiile vor viza o serie de teme ale agendei bilaterale, regionale, internationale si de securitate, precum cooperarea economica, colaborarea in cadrul NATO si in domeniul militar, aspecte privind dialogul UE-Turcia, cu accent pe problemele migratiei, informeaza Administratia Prezidentiala.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Seful statului se va intalni, la Istanbul, cu guvernatorul Provinciei, Vasip Sahin si cu primarul orasului, Kadir Topbas, precum si cu reprezentanti ai comunitatii de romani.

Miercuri, Klaus Iohannis se va intalni la Ankara cu omologul sau Recep Tayyip Erdogan.

Programul vizitei va cuprinde si intrevederi cu presedintele Marii Adunari Nationale, Ismail Kahraman, precum si cu premierul turc, Ahmet Davutoglu.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, "obiectivul general al vizitei Presedintelui Iohannis vizeaza consolidarea cooperarii bilaterale pe baza Parteneriatului Strategic dintre Romania si Turcia, semnat in anul 2011. In cadrul discutiilor oficiale vor fi abordate o serie de teme ale agendei bilaterale, regionale, internationale si de securitate, precum cooperarea economica, colaborarea in cadrul NATO si in domeniul militar, aspecte privind dialogul UE-Turcia, cu accent pe problemele migratiei".