Senatorul Dumitru Pelican a fost exclus din ALDE, formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, din cauza unor "anumite declaratii, anumite activitati".

Pelican sustine insa ca el a fost cel care a anuntat ca pleaca, de joi.

"Eu am anuntat inca de joi. Am trimis vorba. Sambata am fost chemat pentru a stabili candidatii si nu m-am dus. Demisia mea era pusa. Ce au facut ei astazi nu e nimic altceva decat sa-si spele rusinea. ALDE nu exista. Voi face anuntul in plen la ora 16.00, cand veti afla adevarul, pentru ca adevarul trebuie repus in drepturi", a declarat Pelican pentru Mediafax.

UPDATE Pelican si-a anutat demisia in plenul Senatului, afirmand ca el este cel care a demisionat din ALDE inca de joi. "Astazi am constatat cu cata lasitate au anunat ca m-au demis" a spus Pelican in plen.

Pelican era liderul grupului ALDE din Senat si a declarat ca stie ca acesta "este un scaun dorit de dl Tariceanu".

ALDE l-au desemnat in locul lui Pelican, ca lider de grup, pe senatorul Daniel Babru.

Pelican provine din fostul Partid Conservator al lui Dan Voiculescu, pe care l-a condus ca secretar executiv intre 2010-2011. A fost unul dintre cei care s-au opus fuziunii cu Partidul Liberal Reformator al lui Tariceanu in aprilie 2015, din care a reiesit actualul ALDE.

Pelican va activa o perioada ca senator independent si neafiliat.

"Au fost motive care au fost discutate in organizatia de Bucuresti, anumite declaratii, anumite activitati. N-as vrea sa intru foarte mult in detalii, dar organizatia de Bucuresti ne-a propus aceasta solutie, pe care ei au validat-o sambata si astazi comisia de fuziune a luat act si a validat in consecinta", a precizat Constantin intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Pelican il atacase pe Tariceanu dupa negocierile pe care acesta le-a purtat cu Liviu Dragnea privind candidaturile in Capitala. El a declarat vineri pentru stiripesurse.ro ca este "mahnit" de rezultatul acestor negocieri si ca este ridicol modul in care a batut cu pumnul in masa avand in vedere ca este un partid cotat la 5%.

"Sunt mahnit de modul in care a negociat dl Tariceanu cu PSD. E ridicol cand esti un partid care se zbate la 5% sa bati cu pumnul in masa in fata celui mai mare partid al Romaniei", a spus Pelican.

Numele lui Pelican a fost vehiculat pentru o candidatura la primaria Sectorului 5, insa a spus pentru stiripesurse.ro ca nu stie daca va mai candida, in aceste conditii, desi este cotat in sondajul ALDE cu 33%.