Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica, la Craiova, ca nu mai are obiective politice personale, ci isi doreste sa transfere catre PMP experienta sa politica acumulata in peste 20 de ani, transmite Agerpres.

Traian Basescu la CraiovaFoto: Facebook / Traian Basescu

"As vrea sa spulber anumite teorii in ceea ce ma priveste: vreau sa stiti ca eu nu vreau sa mai obtin nimic de la politica, nu mai am obiective politice pentru mine. Aveam insa cunostinte si intelegerea faptului ca Romania avea nevoie de un partid nou care sa preia stafeta tranzitiei, sa duca tara catre dezvoltarea aceea definitiva, temeinica, competitiva. Aveam doua variante: sa scriu ceea ce am invatat si sa las intre copertile unei carti ca memorii ale unui fost ministru, ale unui fost primar general, ale unui fost presedinte de tara sau sa transfer toata experienta aceasta formidabila a douazeci si ceva de ani de politica unui partid. Am considerat ca cel mai bun lucru este sa transfer catre un partid ceea ce stiu(...)", a spus Basescu, la lansarea candidatilor Partidului Miscarea Populara din judetul Dolj la alegerile locale.

Basescu le-a cerut candidatilor PMP sa aiba mentalitate de invingatori, sa isi doreasca sa fie primul partid din Romania dupa alegerile locale.

"Important este ca noi, cei care intram in competitie electorala, sa vrem sa fim primii. Va rog sa ma credeti ca experienta mea, si cea profesionala, a avut ca motor exact aceasta mentalitate: de om care vrea sa castige. (...) Am intrat in politica si toata lumea spunea in 2000: "N-are nicio sansa". Ei nu stiau ca eu nu bateam la Primaria Capitalei cu Sorin Oprescu pentru locul II. Eu aveam sansa mea. Si am aratat ca in turul II am reusit sa rastorn un rezultat de 46, pentru el, la 16 pentru mine, si sa-l fac 52 pentru mine. Am intrat in competitie cu Nastase la Presedintie. Nimeni nu ar fi crezut ca puteam sa castig Presedintia. Dar eu am vrut si am crezut in sansa mea. Politica este si un lucru de spirit de invingator", le-a spus Basescu membrilor PMP din Dolj.

Filiala Dolj a PMP si-a lansat duminica, la Craiova, candidatii pentru alegerile locale din iunie, printre acestia aflandu-se si Gelu Visan, care va candida pentru functia de primar al Craiovei.