Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca in ultima perioada exista o efervescenta a controalelor ANI si DNA in cadrul Primariei municipiului, ultimele solicitari in verificarea de documente fiind de la ANI cu privire la unul dintre viceprimari si la un consilier local municipal.

"In perioada aceasta este o efervescenta in control si de la ANI si de la DNA, la DNA pot sa va spun ca nu este vorba de nicio fapta petrecuta in perioada mandatului meu ca primar. In ceea ce priveste ANI, acestia ne-au cerut niste documente privind declaratii de avere, de interese, ce activitati a avut fostul viceprimar Alexandru Vladu (n.r. mandatul acestuia de viceprimar a incetat in urma cu o saptamana dupa ce a fost exclus din PSD), au mai fost cerute documente si pentru domnul consilier municipal George Ciobanu si nu sunt singurii, in timp au mai fost astfel de solicitari si pentru alti consilieri", a declarat primarul Nicolae Barbu, potrivit Agerpres.

El spune ca in ceea ce priveste contractele Primariei municipiului Giurgiu privind achizitia de lucrari este foarte "linistit", pentru ca toate au fost intocmite cu respectarea legii.

"Nu cred ca a fost firma domnului Vladu implicata in achizitia vreunei lucrari de la Primaria Giurgiu, mi-e greu sa cred ca ar fi facut o asemenea greseala domnul Vladu... Daca intr-un singur contract al Primariei nu s-a respectat legea privind achizitiile, acel contract vreau sa fie denuntat si il duc eu singur direct la DNA, dar eu va spun: toate contractele incheiate in Primariei au trecut filtrul Curtii de Conturi si nu am avut nicio problema... Vreau sa fim bine intelesi, ca atata timp cat am fost primar ma culc linistit si ma trezesc linistit", a mai afirmat Nicolae Barbu.