Deputatul PNL Raluca Turcan a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii in privinta lipsei sau sistarii programului "cornul si laptele" din mai multe judete ale tarii si afirma ca acest program si-a aratat ineficienta.

Raluca TurcanFoto: Agerpres

"In prezent, in mai multe judete ale tarii (Prahova, Brasov, Mehedinti, Botosani, Cluj, Galati si Arges) programul Cornul si Laptele este sistat sau nici nu a fost demarat din cauza licitatiilor defectuoase sau a problemelor de natura sanitara. Aceasta situatie conduce la discriminarea elevilor din judetele cu probleme. Acestora li se refuza un drept care decurge din aplicarea la nivel national a programului de alimentatie in scoala. Decizia a fost sa sesizam Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii in aceasta privinta" se arata in comunicatul de presa.

"Programul "Cornul si Laptele" isi arata ineficienta la nivel national si a ajuns intr-un impas. Nu mai serveste scopului pentru care a fost creat, s-a ajuns la o risipa foarte mare. Dupa mai bine de 10 ani de functionare, se impune o imbunatatire a acestuia", mai spuns Turcan.

Deputatul PNL afirma de asemenea ca in Camera Deputatilor, Camera decizionala, exista proiectul legislativ "Masa la Scoala" care "poate rezolva o mare parte din problemele cu care se confrunta vechiul program de alimentatie in scoli. Prin acest proiect se urmareste alimentatia sanatoasa, prezenta copiilor la scoala, educatia acestora pentru un mod de viata sanatos si se poate reduce risipa. Mai este nevoie doar de votul in plenul Camerei Deputatilor pentru a deveni realitate."

Proiectul la care face referire Turcan este blocat in Camera Deputatilor. Acesta a fost respins in decembrie 2013 de Senat si a ajuns apoi la Camera Deputatilor, unde inca nu a primit raport de la comisiile de specialitate - administratie si invatamant, desi termenul pentru acestea era februarie 2014.

Proiectul are insa aviz negativ de la Guvern, primit in iunie 2015.