Deputatul Dorin Petrea a anuntat luni, printr-un comunicat de presa, ca a demisionat din functia de vicepresedinte al UNPR la nivel national, motivand ca nu vrea sa isi asume "un esec iminent la alegerile locale", transmite Agerpres.

"Nu vreau sa imi asum un esec despre care stiu sigur ca nu imi apartine. Se prefigureaza un esec major la alegerile locale, atat la nivel municipal, cat si judetean, iar asta pentru ca multi lideri de filiale au jucat la doua capete. La Braila nu mai avem Birou Politic Municipal si Judetean, membrii sunt dezorientati, nu-si cunosc drepturile si obligatiile, iar eu, ca vicepresedinte UNPR, nu am prerogative pentru a interveni si a opri acest fenomen. Mai putin de 5% din vechea organizatie locala se regaseste in echipa actuala a Brailei", a declarat Petrea.

El a mai precizat ca demisioneaza din functia de vicepresedinte, deoarece "vechiul UNPR Braila a imbracat hainele PPDD in speranta absurda ca vor rezolva alegerile tot cu televizorul, metoda folosita in 2012 de partidul lui Dan Diaconescu".

"Tinerii au plecat, organizatiile de seniori stagneaza, oamenii de initiativa au renuntat si ii inteleg perfect in conditiile in care este vizibil mai mult ca oricand ca liderul UNPR din Braila este cu un picior in uniune si cu celalalt in alt partid. Nu condamn decizia unui politician de a-si modifica credintele doctrinare, dar condamn si reclam situatiile in care oamenii joaca dublu, in defavoarea cetatenilor care si-au dat votul", a completat Petrea.