Senatoarea Gabriela Firea, vicepresedinte PSD, a declarat joi intr-un interviu la DC News ca miercuri se va lua o decizie in cadrul Comitetului Executiv National al partidului in privinta candidaturilor la Primaria Capitalei si la primariile de sector, pe baza unui nou sondaj cerut de Liviu Dragnea, care se va finaliza la sfarsitul saptamanii. Firea a afirmat ca fostii ministri carora li s-a propus sa candideze la sectoare au refuzat pentru ca se tem de esec, dar si de a a face administratie riscand sa plateasca pentru greselile altora, referindu-se la faptul ca primarii semneaza documente intocmite de specialistii din primarie.

Gabriela FireaFoto: Facebook - Gabriela Firea

"Domnul Liviu Dragnea a dorit inca un sondaj, in weekend va fi gata, saptamana viitoare, miercuri, va fi CEx si pe baza lor se va lua o decizie politica" a declarat Firea la DC News.

"Sunt prima optiune, dar mai sunt si altele," a spus Firea fara a face numiri. Amintim insa ca Dragnea a delcarat miercuir ca cei care si-au mai exprimat dorinta de a candida sunt senatorul Serban Nicolae si fostul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici.

De altfel, Teodorovici a scris marti pe contul sau de Facebook: "In ceea ce ma priveste, nu am refuzat nimic pentru ca nu am avut o propunere concreta pe care sa o accept sau refuz. Am certitudinea ca as fi in stare sa gestionez nu doar un sector, ci sase sectoare. Dar nu este vorba despre mine, ci este vorba despre ce este cel mai bine pentru partid, pentru bucuresteni."

Afirmatia lui Teodorovici vine in contextul in care acestuia i s-a propus sa candideze la Sectorul 1, asa cum s-a intamplat si in cazul altor fosti ministri, precum Rovana Plumb sau Nicolae Banicioiu.

Intrebata despre situatia candidaturilor la sectoare, Firea a afirmat ca partidul este in situatia in care trebuie sa regandeasca strategial.

Firea a declarat de asemenea ca, in cazul in care va fi validata drept candidat, nu il va "lovi" in campanie pe contracandidatul sau Ludovic Orban, cu care a legat o "relatie de amicitie" atunci cand era in presa, iar liberalul era invitat permanent la ea in emisiune.

"Ma voi tine de promisiune si nu il voi lovi. Nu stiu daca Ludovic isi va pastra cuvantul" a spus ea.

Despre alianta cu ALDE:

"Cu ALDE am discutat destul de mult in ultima per ne dorim sa incheiem o alianta politica in Bucuresti. Ramane ca saptamana viitoare cel tarziu sa isi difinitiveze si ei candidaturile, au avut propuneri de fosti ministri - oameni cu notorietatea, valorosi, care au o teama sa intre in competitie - frica de esec si frica de a face administratie cu institutiile de forta la usa si sa raspunzi pentru greselile altora" a spus Firea.

"ALDE sta foarte bine in sondaje in Bucuresti, mai ales in sectorul 1. Cred ca domnul Tariceanu este identificat ca liberal pur sange" a completat senatoarea, vicepresedinte al partidului si presedinta filialei PSD Bucuresti.

"Sunt cateva sectoare care isi doresc o alianta cu UNPR" a mai spus Firea.

Ea a rezumat si situatia candidatilor in acest moment. Astfel:

La sectorul 1 - se doreste sustinerea unui candidat ALDE

La sectorul 2 - Daca PSD nu incheie alianta cu UNPR, PSD nu il sustine pe Ontanu si vine cu un candidat

Sectorul 4 - Daniel Baluta este candidatul in acest moment

Sectorul 5 - Se cauta solutii.

*Un nume vehiculat in presa a fost cel al deputatului Dumitru Chirita, apropiat de fostul primar Marian Vanghelie.

Sectorul 6 - Gabriel Mutu