Sase deputati UNPR au informat conducerea Camerei ca se inscriu in grupul parlamentar PSD, a anuntat miercuri secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici. Cinci dintre acestia sunt fosti membri PP-DD care au trecut recent la UNPR.

Este vorba de Liliana Minca, Tudor Ciuhodaru, Stefan Dalca, Adrian Diaconu, Liviu Codarla - toti cinci fosti membri PP-DD inainte de trecerea la UNPR si de Ion Pargaru (fost membru PNL inainte de UNPR).

Minca a declarat pentru HotNews.ro ca in perioada urmatoare acestia se vor inscrie in PSD in organizatiile de unde provin.

Mutarea acestora vine la mai putin de o saptamana dupa ce fostul vicepremier Gabriel Oprea a demisionat de la conducerea UNPR, partid care este acum condus interimar de Neculai Ontanu.

Un nou presedinte urmeaza sa fie ales pe 26 martie si de mentionat ca senatorul Ioan Iovescu, care provine tot din PP-DD, si-a anuntat candidatura la sefia partidului, cu intentia de a ii schimba numele in Alianta Crestina de Centru (ACC).

Dupa demisia lui Oprea, Dragnea a vorbit despre posibilitatea ca din UNPR sa plece o parte dintre parlamentari. El a declarat ca a auzit "zvonuri" legate de plecarea unor parlamentari de la UNPR. "Am auzit si eu ca si dvs zvonuri (de parlamentari care vor sa plece - n.r.). Vreau intai sa vad de la domnul Ontanu care este viziunea dumnealui, cum va gestiona partidul. Este important ce fac membri UNPR in parlament. Conteaza reactia fiecarui membru de partid, daca vor ramane stabili, daca nu."

Ulterior, Dragnea a vorbit despre "cei care au ramas" in partid. "O sa vedem ce pozitie adopta cei care au ramas - presedintele interimar, domnul Ontanu, ceilalti colegi. Luni cred ca o sa avem cateva discutii cu domnul Ontanu si cu colegii dumnealui, colegii din Parlament, sa vedem ce au de gand sa faca", a spus Dragnea.

Luni, Ontanu s-a aratat deranjat de aceste declaratii si a afirmat ca UNPR si-a pierdut incredrea in PSD in urma acestora, precizand ca nu pleaca nimeni din partid.

"A fost o declaratie pe care cred cu siguranta ca si domnul Dragnea o regreta, aceea de a incerca sa preia de la UNPR parlamentari. Niciun parlamentar de la UNPR nu pleaca la PSD, toti raman in cadrul UNPR, aici isi gasesc locul, aici e familia lor", a sustinut Ontanu.