Premierul Dacian Ciolos a fost primit miercuri de seful guvernului olandez, Mark Rutte, la Cathuis, resedinta oficiala a acestuia din Haga, anunta Agerpres. Referitor la aceasta intalnire, Dacian Ciolos declara ca ea a fost stabilita inca din decembrie anul trecut, cand cei doi oficiali au avut o discutie informala cu prilejul Consiliului European.

Dacian CiolosFoto: Agerpres/AP

"Vreau sa discutam despre subiectele care sunt pe agenda europeana, mai ales chestiunea privind migratia. Pentru noi este foarte important ca acest proiect sa reuseasca si sa stopam migratia ilegala si sa avem protejate frontierele externe ale UE, pentru ca, prin protectia aceasta a frontierelor, ne protejam si pe noi si evitam eventuale rute de migratie care sa treaca prin Romania", declara primul ministru al Romaniei.

El adauga ca pe agenda discutiilor se va afla si cooperarea bilaterala "pentru ca Olanda e un partener economic important pentru Romania atat din punct de vedere al schimburilor comerciale, cat si al investitiilor olandeze in mai multe domenii".

De asemenea, in cadrul discutiilor ar urma sa fie abordat si subiectul aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.

Premierul Dacian Ciolos efectueaza miercuri o vizita oficiala in Olanda unde, pe langa intrevederea cu premierul Rutte, va merge in Parlamentul olandez pentru a discuta cu mai multi parlamentari, iar seara se va intalni cu membri ai comunitatii romanesti din Olanda.