Presedintele PSD Liviu Dragnea a confirmat, miercuri, la Adevarul Live, ca numele candidatilor PSD la primariile din Bucuresti - atat la primaria generala, cat si la cele de sector - vor fi anuntate saptamana viitoare. "Nu suntem intarziati, dar nici nu putem sa o mai lungim dupa saptamana viitoare", a declarat Liviu Dragnea. El a precizat ca "In opinia mea, Gabriela Firea are prima sansa, dar sunt si alti colegi care doresc sa isi asume aceasta candidatura si va fi o discutie deschisa, transparenta si foarte cinstita despre sanse reale. Mai sunt doi colegi care au spus ca doresc, Eugen Teodorovici si Serban Nicolae. Tehnocratii incep sa se dovedeasca o solutie care nu e foarte buna."

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Liviu Dragnea a precizat ca "Gabriela Firea are o sansa foarte mare. Saptamana viitoare convocam Comitetul Executiv National pentru a valida candidaturile, atat pentru Primaria Capitalei, cat si pentru sectoare. In opinia mea, Gabriela Firea are prima sansa, dar sunt si alti colegi care doresc sa isi asume aceasta candidatura si va fi o discutie deschisa, transparenta si foarte cinstita despre sanse reale."

El a mai spus ca isi mai doresc sa candideze senatorul Serban Nicolae si fostul ministru de Finante, Eugen Teodorovici.

  • De altfel, Teodorovici a scris marti pe contul sau de Facebook: "In ceea ce ma priveste, nu am refuzat nimic pentru ca nu am avut o propunere concreta pe care sa o accept sau refuz. Am certitudinea ca as fi in stare sa gestionez nu doar un sector, ci sase sectoare. Dar nu este vorba despre mine, ci este vorba despre ce este cel mai bine pentru partid, pentru bucuresteni."

Presedintele PSD a mai spus ca "Nu exista partid care sa poata spera ca poate obtine singur majoritate in Consiliul General in Bucuresti".

In ceea ce priveste protocolul cu UNPR, liderul PSD a afirmat ca "Doamna Gabriela Firea s-a intalnit cu domnul Ontanu, eu nu m-am mai intalnit de cand a preluat conducerea UNPR. Daca doresc sa contruim ceva pentru Bucuresti, suntem deschisi."

"Proiectul PNL privind alegerile locale in doua tururi (depus la Senat - n.red.) va intra in aprobare tacita la Senat pe 19 aprilie, iar apoi merge la Camera. Daca se va aproba, se poate aproba in toamna", a mai spus Liviu Dragnea.

"Tu nu ai o problema cu actul normativ in sine. Daca printr-un absurd care nu poate ramane netaxat, aceste instante si in final CCR ar da o decizie ca alegerile sa fie in doua tururi, ce s-ar intampla in Romania? Unde in lume alegerea intr-un tur sau in doua tururi poate fi considerata constitutionala sau neconstitutionala?", a adaugat Dragnea.

Liderul PSD a mai precizat ca "Propunerea noastra este mai profunda: Vrem sa rediscutam intregul sistem electoral din Romania. Noi avem o propunere coerenta: doua tururi de jos pana sus. Si populatia doreste asta."

Despre cazul deputatului PSD Cristian Rizea (plenul Camerei Deputatilor va decide miercuri asupra solicitarii DNA de retinere si arestare a acestuia - n.red.): "Vrem sa decida instanta. Vreau ca din Constitutie sa dispara notiunea de imunitate."

Despre sistemul de vot din Parlament: "In afara de butoanele pentru, impotriva si abtinere, vrem sa mai punem un buton: prezent."

Liviu Dragnea despre Marian Vanghelie: "O eventuala candidatura a lui Marian Vanghelie la Primaria sectorului 5 pune in incurcatura pe toata lumea, e un candidat important. Nu am mai vorbit cu Marian Vanghelie de cand a patit necazul respectiv".

Despre reinvestirea Codrutei Kovesi la DNA: "Reinvestirea doamnei Kovesi izvoraste in mod natural din rezultate. Unii pot fi de acord, altii nu."