Premierul Dacian Ciolos a avut, marti, o intrevedere cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, cei doi oficiali discutand despre concluziile summit-ului UE-Turcia, absorbtia fondurilor europene si sprijinul pentru Republica Moldova. Premierul roman i-a oferit presedintelui Consiliului European o caricatura care il infatiseaza pe Donald Tusk, la finalul intalnirii, a anuntat Dacian Ciolos pe pagina sa de Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dacian Ciolos a scris pe pagina sa de Facebook ca "Dupa o reuniune lunga a sefilor de stat si de guvern din UE pentru a gasi o cale de cooperare cu Turcia pe problema migrantilor, i-am oferit presedintelui Donald Tusk o caricatura realizata de Stefan Popa Popa's pentru a ne mai descreti fruntile. Discutia noastra insa a fost consistenta in ceea ce priveste provocarile momentului la nivel european, in ceea ce priveste obiectivele noastre in Romania, precum si in ceea ce priveste sprijinul pentru Republica Moldova. Presedintele Tusk nu doar ca intelege demersul nostru dar ne va oferi tot sprijinul."

Premierul Dacian Ciolos se afla, incepand de luni, intr-o vizita oficiala de trei zile la Bruxelles si la Haga.

Miercuri, premierul roman se va deplasa la Haga, unde va avea un dejun de lucru cu omologul olandez, Mark Rutte, precum si o intalnire cu presedintii celor doua camere legislative ale Parlamentului olandez si cu membrii Comisiilor pentru afaceri europene. Obiectivul vizitei la Haga este consolidarea relatiilor bilaterale, cu accent pe dialogul economic si comercial si pe diversificarea cadrului de cooperare dintre cele doua state.