Comisia juridica din Camera Deputatilor a incuviintat cererea DNA de retinere si arestare a deputatul PSD Cristian Rizea.Prima cerere, pentru retinere, a fost avizata cu 13 voturi pentru, 3 impotriva s 3 abtineri. A doua cerere, de arestare preventiva, a fost avizata cu 11 voturi pentru, 3 impotriva si 5 abtineri. .

Cristian RizeaFoto: Agerpres

Rizea a venit mai devreme la sala de sedinta si a impartit fiecarui deputat membru un document de 9 pagini redactat de avocati in care isi sustine apararea.

El a parasit sala dupa circa 20 de minute.

"Acest dosar are o singura proba. A mai existat un proces in urma cu 5 ani pe care l-am castigat cu Agentia Nationala de Integritate. Acelasi martor care atunci a jurat cu mana pe Biblie si-a schimbat declaratia pentru ca a comis niste ilegalitati," a declarat el jurnalistilor la plecare.

Cristian Rizea a venit, saptamana trecuta, la Comisia juridica pentru a-si studia dosarul, impreuna cu avocatul sau. El a sustinut ca este nevinovat si ca s-au facut presiuni asupra sa pentru a se retrage din cursa electorala. De altfel, social-democratul a anuntat ca nu va mai candida la Primaria Sectorului 5.

"Fac apel la toti colegii mei, indiferent de culoarea politica, sa vina sa studieze dosarul, daca au timp, si se vor convinge.(...) Niciodata nu mi-a fost teama de nimic, decat de Dumnezeu. Voi merge inainte si dupa ce imi voi dovedi nevinovatia voi organiza o conferinta de presa", a declarat deputatul PSD Cristian Rizea, dupa cele aproximativ trei ore in care si-a studiat dosarul de urmarire penala, la Comisia juridica.

Procurorii DNA cer Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

"La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei intelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 200.000 euro, iar la cateva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - in total 300.000 euro - pentru ca in schimb sa intervina la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti", se arata intr-un comunicat DNA.