Lideri locali ai PSD sunt nemultumiti ca vor ramane fara pensiile speciale, dupa ce Curtea Constitutionala a respins legea, unii reprosandu-i lui Liviu Dragnea ca orice proiect sustinut de el "a picat sau a fost facut praf" de CCR, urmand sa ceara majorarea salariilor la sedinta Ligii Alesilor PSD.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

Liderii locali ai PSD contactati de Mediafax evita sa faca declaratii oficiale pe acest subiect, insa admit ca exista nemultumiri.

"Sa nu uitam ca legea asta este facuta de parlamentari, care au vrut sa isi acopere pensiile lor (pensiile speciale pentru parlamentari n.r.). Nu au vrut niciodata sa treaca, de aia au lasat o soparla in lege, ca sa aiba motiv CCR-ul sa o respinga", a declarat un lider judetean al PSD.

Alti lideri sunt mai transanti si il acuza direct pe Liviu Dragnea de joc dublu.

"Dragnea a tot spus ca sprijina aceasta lege. Uitati-va ca, din 2012 incoace, orice proiect sustinut de Dragnea a picat sau a fost facut praf de judecatorii de la Curte", a declarat un alt lider judetean al PSD, care se referea la Legea descentralizarii, sustinuta si promovata de Liviu Dragnea, dar respinsa cu unanimitate la Curtea Constitutionala.

La inceputul lunii aprilie, va avea loc Liga Alesilor Locali a PSD, prilej cu care subiectul ar putea fi dezbatut in partid. Intrebati daca vor aduce in discutie aceste nemultumiri, social-democratii spun ca dezbaterea a fost blocata. "Niciodata nu s-au discutat astfel de lucruri la Liga. Nu s-a dorit, pentru ca din partid s-a fortat includerea subiectului pe ordinea de zi", a comentat un lider PSD.

Presedintele UNCJ, Marian Oprisan, a declarat, pentru Mediafax, ca s-a trecut deja peste subiectul pensiilor speciale, insa a explicat ca va sustine, in interiorul PSD, legea salarizarii unitare, care ar aduce o crestere a salariilor pentru alesii locali.

"Nu poti sa platesti salarii de mizerie in administratia locala si sa ai pretentia sa ai un act administrativ curat si sa indepartezi coruptia. Nu poti pentru ca sumele cu care lucreaza acesti oameni sunt foarte mari, iar presiunea asupra tuturor este imensa", a spusOprisan.

"Eu le-am spus colegilor mei sa se gandeasca totusi ca primarii nu au salarii mari. Primarii au foarte multe constrangeri si foarte putine drepturi. Ei sunt considerati functionari publici, insa nu au drepturile pe care le au functionarii publici", preciza si Liviu Dragnea, in contextul adoptarii legii pensiilor speciale pentru alesii locali.

Daca legea pensiilor speciale pentru alesii locali trecea de Curtea Constitutionala primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de CJ ar fi putut primi, potrivit calculelor Mediafax, pensii speciale de la 1.500 la 6.500 de lei.

Curtea Constitutionala a respins, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege care prevedea alocarea de pensii speciale pentru alesii locali, un proiect de lege sustinut de liderii centrali ai PSD, dar mai ales liderii din teritoriu ai social-democratilor.

Curtea a admis astfel sesizarea de neconstitutionalitate a Guvernului Ciolos. Parlamentul ar urma sa puna legea in acord cu decizia CCR. In acelasi timp, legea privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost promulgata, fara a fi atacata la CCR.