Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri seara, la Bistrita, ca este curios sa vada cum va merge protocolul cu UNPR dupa demisia lui Gabriel Oprea, primele discutii urmand sa aiba loc luni, transmite Mediafax.

Dragnea si Oprea la semnarea protocolului PSD-UNPRFoto: Hotnews

"Suntem curiosi si noi sa vedem cum va merge protocolul UNPR dupa demisia domnului Oprea. O sa vedem ce pozitie adopta cei care au ramas, presedintele interimar, domnul Ontanu, ceilalti colegi", a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, PSD va discuta, luni, cu Neculai Ontanu si cu colegii acestuia din Parlament, sa vada "ce au de gand sa faca".

Joi, Gabriel Oprea demisionat din functia de presedinte al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei. Oprea a trimis UNPR o scrisoare in care isi anunta demisia de la sefia partidului pentru a nu afecta imaginea partidului pe care l-a fondat si care se afla "in fata unui moment pe cat de dificil, pe atat de important pentru viitorul sau".

Liviu Dragnea declara atunci ca nu stia de demisia lui Gabriel Oprea de la sefia UNPR, precizand ca va avea discutii cu Neculai Ontanu pentru a vedea cum va fi gestionata colaborarea in plan parlamentar si local.