Liderul Miscarii Populare (MP), Traian Basescu, considera ca, in mod cert, presedintele Klaus Iohannis putea sa-si regleze vizita din Israel luand in calcul plecarea de la Bruxelles in loc de Bucuresti, potrivit Agerpres.

"Asa insa, ii va ramane sa urmareasca cu atentie si, eventual, cu oarecare ingrijorare ce se intampla la Bruxelles si care va fi soarta Uniunii Europene. Oare nu era cazul sa se implice direct ? (...) Prezenta unui tehnocrat neangajat politic, fie el si Dacian Ciolos, este unica, niciun alt stat nepermitandu-si sa nu fie reprezentat la Consiliul European de un politician ales", a scris Basescu, pe facebook.

Fostul presedinte a evidentiat ca pe 7 martie Klaus Iohannis "va urmari cu atentie ce se intampla la Bruxelles".

"Consiliul din Octombrie 2015 - participa Iohannis. Consiliul din Decembrie 2015 - participa Ciolos. Consiliul din Februarie 2016 - participa Iohannis. Consiliul din 7 Martie 2016 - participa Ciolos. Ce sa mai inteleaga ceilalti membri ai Consiliului European? Cine este partenerul de dialog in Romania? Cu cine trebuie sa negocieze? Cu cine fac intelegeri astazi pentru a le tine minte maine? Sub perdeaua unei vizite in Israel si Palestina, Presedintele Iohannis lipseste de la dejunul de lucru Turcia-UE, urmat de Consiliul European pe tema migratiei islamiste. Gasirea solutiilor la aceasta problema care submineaza existenta Spatiului Schenghen, dar si a insasi existentei Uniunii Europene necesita prezenta celui mai autorizat reprezentant al Romaniei, pentru ca deciziile ce se vor lua vor influenta fundamental viitorul tarii", a mai argumentat Traian Basescu.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca in perioada 6 - 11 martie va efectua o vizita de stat in Israel si Palestina.

"Incepand de duminica, voi face o vizita de stat in Israel si Palestina. Aceasta vizita de stat a fost stabilita deja de cateva luni de zile, este evident ca nu poate fi contramandata", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a precizat ca in Israel se va intalni cu presedintele acestei tari, cu prim-ministrul, cu presedintele Parlamentului si cu alte oficialitati.