Prefectul judetului Sibiu, Ovidiu Sitterli a demisionat, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Prefecturii, Claudia Stanciu. Motivul demisiei este faptul ca Sitterli va candida la alegerile locale, se arata intr-un comunicat de presa.

"Prefectul Judetului Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli, i-a transmis, in aceasta dimineata, la ora 8,00, prim-ministrului Dacian Julien Ciolos cererea de demisie. Avand in vedere faptul ca va participa la alegerile locale din data de 5 iunie 2016, domnul Ovidiu Sitterli a solicitat incetarea mandatului de prefect al judetului Sibiu incepand cu data de 4 martie 2016.La finalul celor aproape 4 ani in care a condus Institutia Prefectului - Judetul Sibiu, domnul Ovidiu Sitterli le multumeste tuturor reprezentantilor institutiilor publice, ai unitatilor administrativ-teritoriale din judet, ai societatii civile, precum si mass-media, pentru buna colaborare, in interesul cetatenilor judetului Sibiu", se arata intr-un comunicat al Prefecturii Sibiu, citat de Agerpres.

Demisia prefectului vine la doua zile dupa ce la institutia guvernamentala a fost inregistrat un referat privind incetarea mandatului presedintelui CJ Sibiu, Ioan Cindrea, care a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese..

"Ca urmare a adresei dvs nr.56/1.03.2016, va facem cunoscut faptul ca, la data de 2.03.2016 a fost inregistrat la Institutia Prefectului - Judetul Sibiu, Referatul Secretarului Judetului Sibiu", se arata, intr-un raspuns, cu antetul si stampila Consiliului Judetean, adresat Organizatiei Judetene a PNL, de secretarul judetului Sibiu, Iordan Nicola.

Sitterli a fost acuzat de PNL ca il protejeaza in functie pe presedintele Consiliului Judetean, Ioan Cindrea, care a refuzat sa demisioneze.

Raluca Turcan, copresedinte PNL Sibiu, i-a cerut premierului Dacian Ciolos sa-l demita pe Sitterli.

"Prefectul Judetului Sibiu este obligat de lege sa emita, de urgenta, Ordinul pentru incetarea de drept a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean al domnului Cindrea. In cazul in care prefectul judetului Sibiu nu binevoieste sa respecte legea si sa dispuna incetarea de drept a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Sibiu - solicit premierului Ciolos sa demita de urgenta Prefectul. Legea nu este optionala, nu e facuta pentru a fi batjocorita, iar aplicarea acesteia, in cazuri de incompatibilitate, nu este o noutate in Romania. De exemplu, in judetele Arges si Hunedoara, legea s-a aplicat: aici, prefectul a emis actul de incetare a mandatului presedintelui CJ, imediat dupa decizia definitiva a instantei", a declarat Turcan, recent, intr-o conferinta de presa.

PNL Sibiu anuntase marti ca i-a solicitat secretarului judetului sa intocmeasca si sa transmita prefectului documentul care, conform legii, e necesar pentru emiterea ordinului de demitere a lui Cindrea, condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Vom reveni cu amanunte