Fostul prim-ministru Victor Ponta a comentat joi, intr-un interviu pentru site-ul Realitatea.net, faptul ca protestatarii de dupa tragedia de la clubul Colectiv, care au contribuit la demisia sa, nu au mai iesit si ulterior pentru criza bebelusilor din Arges, sugerand faptul ca "jumatate" dintre acestia s-ar fi aflat "la serviciu" in strada.

Victor Ponta la Realitatea.netFoto: Hotnews

Ponta l-a acuzat pe Iohannis ca a speculat politic tragedia si s-a intrebat de ce nu se implica personal si in cazul bebelusilor.

"Eu nu cunosc, in ultimii 25 de ani, in Romania, nicio tragedie speculata imediat si in mod direct fara niciun fel de perdea, in mod politic. Domnul Iohannis, a doua zi - dansul nu lucreaza in weekend, cred ca e singurul in care a lucrat -, a spus imediat cine e de vina. A folosit moartea acelor oameni pentru un scop pe care-l stim: 'vreau sa dau jos Guvernul".

Intrebat de moderatorul Costi Rogozanu despre cei care au iesit in strada dupa tragedi, Ponta a completat: "Nu stiu, ma intreb de ce n-au iesit din nou. Poate ca jumatate din ei erau la serviciu in seara aceea".

Ponta a revenit si mai taziu in emisiune asupra protestelor de dupa Colectiv, facand o paralele cu cazul bebelusilor din Arges. "Nu se mai implica domnul presedinte personal? Coruptia nu mai ucide la Pitesti?"