Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a declarat ca ANI a aratat ca nu este in conflict de interese in ceea ce priveste calitatea de membru al Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale, el precizand ca indemnizatia pe care o primeste si pe care o doneaza se ridica la 2.700 de lei, potrivit Mediafax.

Curaj a facut aceste afirmatii miercuri, la finalul sedintei Executivului, el raspunzand astfel intrebarilor jurnalistilor prezenti. Reprezentantii mass-media l-au intrebat pe ministrul Educatiei daca isi da demisia din calitatea de membru al Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale, daca a aflat cat este indemnizatia pe care o primeste si daca a donat-o.

"Indemnizatia este 2.700 de lei, este aceeasi pentru toti membrii. Am donat-o, asa cum am spus, nu am mai primit-o dupa prima donatie. O singura data data am primit-o dupa ce am ajuns ministru ca nu am reusit...Si am primit de la ANI hartia clara care este si online ca nu este niciun fel de conflict de interese. Hartia am cerut-o sau, ma rog, opinia ANI am cerut-o imediat ce am ajuns in pozitia in care sunt", a raspuns ministrul Curaj.