Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis miercuri ca deputatii care locuiesc in imobilele pe care le detin in Bucuresti nu vor mai primi bani din bugetul Parlamentului pentru chirii. Conducerea Camerei Deputatilor a solicitat comisiilor de specialitate (regulamnet, juridica si statut) sa efectueze verificari in cazul parlamentarilor implicati in “scandalul chiriilor” si sa se elaboreze sanctiuni in cazul in care sunt gasiti vinovati.

Biroul Permanent a cerut comisiei de regulament, comisiei juridice si celei de statut sa efectueze un raport comun care sa vina cu propuneri de sanctionare si verificare a deputatilor care au beneficiat de bani.

Mai exact, comisiile au sarcina sa modifice legea statutului deputatilor si senatorilor astfel incat sa introduca restrictii clare la sumele acordate pentru cazarea parlamentarilor, sa analizeze declaratiile care nu sunt completate in conformitate cu realitatea iar deputatii care au beneficiat pe nedrept sa dea banii inapoi. In acest sens, comisia juridica are sarcina sa audieze cu usile inchise toti parlamentarii care au fost implicati in scandal si va decide in functie de caz sanctiuni sau returnarea banilor.

In ceea ce in priveste pe deminitarii care detin imobile in Bucuresti, dar au domiciliu in alt oras, acestia vor beneficia de banii de chirie daca fac dovada ca nu locuiesc in spatiile pe care le detin. De asemenea, ei nu vor fi obligati sa restituie banii inapoi daca nu locuiesc in imobilelle pe care le detin. Cele trei comisii trebuie sa prezinte Biroului Permanent raportul pana saptamana viitoare.