Presedintele Klaus Iohannis scrie, intr-un mesaj postat miercuri seara pe Facebook, ca a "primit cu ingrijorare vestea deteriorarii starii de sanatate a Majestatii Sale Regelui Mihai" si ca isi doreste ca Regele "sa aiba puterea sa treaca peste aceste momente dificile".

"Am primit cu ingrijorare vestea deteriorarii starii de sanatate a Majestatii Sale Regelui Mihai. Imi doresc ca Regele sa aiba puterea sa treaca peste aceste momente dificile si imi exprim nadejdea ca Familia Regala va ramane si pe viitor acelasi reper deosebit de speranta si solidaritate. Este important ca, mai ales in aceste clipe grele, sa nu uitam exemplul vrednic de curaj si daruire pus in slujba natiunii de catre Majestatea Sa Regele inca din 1927", a scris seful statului pe pagina sa de Facebook.

Regele Mihai a fost supus recent unei operatii chirurgicale, avand diagnosticele "carcinom epidermoid metastazant" si "leucemie cronica", a anuntat astazi Consiliul Regal, reunit in Elvetia. "Regele Mihai I a decis sa transmita urmatorul mesaj: In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. (...) Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei", transmite secretariatul Casei Regale.