Un grup de cinci deputati de la PSD si PNL au solicitat miercuri conducerii Camerei Deputatilor sa le fie ridicata sanctiunea impusa de Agentia Nationala de Integritate, care i-a plasat sub conflict de interese, invocand, intr-o scrisoare, faptul ca inspectorii Agentiei nu ar fi respectat prevederile legale, transmite Mediafax.

Deputatii Mihaita Calimente (PNL), Iulian Iancu (PSD), Iuliu Nosa (PSD), Laurentiu Nistor (PSD) si Ion Calin (PSD) solicita Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa ridice sanctiunile impuse de Agentia Nationala de Integritate.

Ei sustin ca decizia pronuntata de ANI si acuzatia de conflict de interese nu ar fi conform legii.

In anul 2015, ANI i-a acuzat pe cei cinci deputati de conflict de interese. Acestia sustin, insa, ca Agentia a facut o eroare, pentru ca faptele de care sunt acuzati s-ar fi prescris.

Agentia Nationala de Integritate a acuzat, in octombrie 2015, un grup de 32 de parlamentari de conflict de interese, pentru ca si-ar fi angajat rudele in cadrul birourilor parlamentare. Intre cei 32 se afla si cei cinci deputati, care sunt acuzati si de faptul ca si-au constituit birouri parlamentare in locuinte proprii sau apartinand rudelor mai apropiate de gradul IV.

Semnatarii scrisorii arata ca, "anterior datei de 20 august 2013, nu a existat nicio interdictie cu privire la personalul angajat la Birourile parlamentare, deputatii si senatorii putand dispune fara nicio restrictie legala asupra angajarii acestuia".

"Efectuarea evaluarii si sesizarea instantei, in anul 2015, cu un imaginativ conflict de interese, in care ne-am aflat in perioada mentionata in Raportul de evaluare, reprezinta nu numai un act de evident abuz de drept, savarsit cu rea credinta, ci si de ignorare a dispozitiilor legale cu privire la operarea Prescriptiei Extinctive, chiar daca - sa presupunem - fapta a existat", se precizeaza in documentul citat, potrivit Agerpres.

Scrisoarea a fost trimisa pentru dezbatere Comisiei Juridice.