Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca nu vede la Anca Dragu dorinta de a misca lucrurile prin instrumentele financiare pe care le are la dispozitie si a adaugat ca aceasta ar trebui sa inteleaga ca este ministru de Finante, nu functionar. De asemenea, Dragnea a declarat ca a convenit cu colegii din grupul social-democrat de la Camera "sa ia o pauza" in ceea ce priveste intalnirile cu ministrii din Cabinetul Ciolos, intrucat aceste reuniuni devin "tot mai plictisitoare", potrivit Agerpres.

"Ce am sesizat si eu, am vorbit si cu colegii, nu stapaneste foarte bine informatiile de acolo, pentru ca, din pacate, au fost cateva intrebari, una pusa chiar de mine, la care n-a avut raspuns. A trebuit sa se consulte sau a intervenit unul dintre secretarii de stat care au fost prezenti. Nu vad la doamna ministru o deschidere si o dorinta de a misca lucrurile, prin instrumentele financiare pe care le gestioneaza Ministerul de Finante. Chiar aseara am vazut la o televiziune o emisiune despre un formular ingrozitor privind TVA-ul, 15 pagini, sunt multe companii care reclama lucrul acesta.

Eu sper ca doamna ministru sa inteleaga ca este ministru de Finante, deci ministru de Finante, nu functionar, chiar daca a fost un functionar bun, se zice, la FMI. Ministrul de Finante trebuie sa faca politica de finante si ministrul de Finante poate sa genereze dezvoltare economica in tara sau nu, sau stagnare", a spus Dragnea, miercuri, la Parlament, intrebat despre prestatia de saptamana trecuta a ministrului de Finante, Anca Dragu, in fata deputatilor PSD.

"Eu am vorbit cu colegii mei, cred ca trebuie sa luam o pauza, pentru ca intalnirile grupului nostru cu ministrii sunt din ce in ce mai plictisitoare, pentru ca nu spun nimic, nu prea dau raspunsuri si ne si incurca, pentru ca, in loc ca luni dupa-amiaza sa avem discutii despre activitatea parlamentara si legislativa de aici, din Camera, vorbim discutii si cred ca nu mai e cazul, deocamdata", a spus Dragnea, intrebat daca in perioada urmatoare se are in vedere invitarea in Parlament la grupul PSD si a altor ministri.