Ilie Nastase ar putea fi propunerea UNPR sau a aliantei PSD-UNPR pentru Primaria Capitalei, a declarat, marti, liderul senatorilor UNPR Haralambie Vochitoiu. Pe de alta parte, Nastase a declarat marti pentru HotNews.ro ca nu candideaza decat daca va candida si Traian Basescu.

Ilie NastaseFoto: AGERPRES

"Am mai spus, nu candidez decat daca o sa candideze si Basescu. Cand isi anunta el, imi anunt si eu (candidatura)", a spus Nastase, intrebat daca s-a decis in privinta candidaturii.

Nastase declarase pentru HotNews.ro inca din ianuarie ca si-ar dori sa candideze insa la acel moment nu stia de discutii in acest sens. Ulterior insa, fostul tenismen a declarat in mai multe randuri ca nu candideaza decat impotriva fostului presedinte Traian Basescu.

"Daca candidez, candidez sa rezolv problema stadionului national" a mai declarat Nastase pentru Mediafax in urma cu cateva zile.

"La nivelul Capitalei are loc o dezbatere. Avem si noi o varianta, o propunere foarte buna, cred eu, chiar ar castiga domnul senator Ilie Nastase. Ar putea fi castigator al fotoliului de primar general, chiar ar fi un bun primar. Sunt discutii care se poarta intre liderii partidelor noastre. Cred ca va fi un candidat bun pentru bucuresteni si el va apartine UNPR sau aliantei PSD-UNPR", a afirmat Vochitoiu, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Pe de alta parte, pentru Primaria Capitalei este tot mai probabil sa se contureze o alianta PSD-ALDE, fara UNPR.

"Noi am am ai avut discutii cu ALDE, recunosc, mai multe discutii, suntem destul de aproape de a contura o solutie comuna, nu e finalizata discutia. Nu am inchis usa UNPR, daca dumnealor au luat decizia sa mearga singuri la alegerile pentru Bucuresti, acel protocol nu obliga, doar da posibilitatea sa se faca aliante oriunde in tara", a spus Dragnea luni.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca discutiile intre ALDE si PSD pentru sustinerea unui candidat la Primaria Capitalei merg bine si ca din aceasta alianta nu ar face parte si UNPR.

Pe de alta parte, Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE a declarat in mai multe randuri ca nu va candida, astfel ca pana in acest moment doar varianta candidaturii Gabrielei Firea din partea PSD este cunoscuta.