Fostul fotbalist Pavel Badea, candidiatul PNL la Primaria Craiova si presedintele filialei PNL Craiova, a fost inregistrat cand le cere membrilor de partid care vor sa intre pe lista de consilieri pentru alegerile locale sa contribuie cu suma de 500 lei, scrie Jurnalul Olteniei.

Alina Gorghiu si Pavel BadeaFoto: Facebook- Pavel Badea

Ce le spune Badea colegilor:

"Pentru a fi consilier este imperativ necesar sa avem o contributie nu numai de munca ci si financiar. O suma de 500 lei cred ca este o suma de bun simt pentru a confirma pe cineva care vrea cu adevarat sa intre in aceasta competitie. Avem o lista de 67 de oameni care si-au exprimat intentia sa participe la consilieri si inca vreo 15 care mi-au spus acum, in ultimele zile ca vor si dansii. Competitia este deschisa. Va rog, cei care doriti, puneti mana si veniti cu aceasta contributie pentru a intra in competitie. Pentru ca altfel, eu care sunt presedinte nu pot sa fac o departajare pentru dumneavoastra."

Ca reactie la aceasta inregistrare, jurnalulolteniei.ro il citeaza pe purtatorul de cuvant al PNL Craiova, Lucian Prejbeanu, care precizeaza ca legea permite acest lucru.

"Nu e niciun secret. Legea permite, sumele au fost toate inregistrate in contabilitate, cu contract, chitanta. Inregistrarea este reala dar nu este integrala, chiar eu si ulterior Pavel Badea, care din agitatia momentului a uitat sa mentioneze asta, am spus, exact aceste cuvinte: donatia este un criteriu pentru departajare dar nu va fi unicul criteriu, daca din motive obiective sau personale, colegii n-o sa poata sau n-o sa doreasca sa contribuie cu aceasta suma, nu inseamna ca n-o sa se regaseasca pe lista finala. Criteriile tin de activitatea politica, profesionalism, integritate, iar lista va fi facuta in functie de aceste criterii, nu doar de aceasta donatie" a declarat acesta, potrivit publicatiei locale.