Candidatura lui Ludovic Orban la Primaria Capitalei din partea PNL a fost validata luni de Biroul Politic National, in unanimitate, dupa ce saptamana trecuta a fost propus comisia de unificarea a partidului si votat de organizatia PNL Bucuresti. Cristian Busoi s-a retras din cursa. Orban a sustinut o scurta declaratie de presa, fara a lua intrebari de la jurnalisti, pe care a incheiat-o asemanator juramintelor de investitura, cu "Asa sa ne ajute Dumnezeu".

"Am asteptat cu emotie acest moment. PNL incepe astazi o cursa pentru a-i convinge pe locuitorii Bucurestiului ca oferta sa este alternativa corecta. Oferim Bucurestiului o administratie onesta, o administratie profesionista, o administratie generoasa cu locuitorii sai. Eu, Ludovic Orban, am onoarea de a fi in fruntea acestei echipe. Sunt pregatit, sunt hotarat, am toata experienta necesara pentru a fi invingator.

In noiembrie 2014 romanii au votat pentru o Romanie mai curata, mai onesta, mai unita, mai dezvoltata si mai generoasa cu fiecare locuitor al sau. Este timpul ca aceasta Romanie sa aiba o capitala pe care o merita. Este timpul ca bucurestenii sa spuna punct si de la capat. Eu, Ludovic Orban, ii rog pe locuitorii Bucurestiului sa aleaga echipa PNL pentru a incepe impreuna sa construim un Bucuresti in care fiecare sa se simta acasa',

Asa sa ne ajute Dumnezeu", a spus Orban, intr-un discurs ce a adus aminte de stilul presedintelui Klaus Iohannis.