Copresedintele PNL Alina Gorghiu le-a transmis, sambata, femeilor liberale ca, desi partidul sustine un candidat barbat la Primaria Capitalei, PNL se va lupta in continuarea pentru introducerea cotelor de gen, asigurandu-le ca Ludovic Orban ''iubeste femeile'', relateaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Am facut un mare efort sa vin astazi, a trebuit sa gasesc o rochie care sa ma mai incapa si sa port pantofi cu toc'', le-a transmis Alina Gorghiu colegelor de partid reunite sambata la Ateneu la Gala Femeilor Liberale, facand aluzie la faptul ca este insarcinata.

''Cand vom avea cote de gen voi avea si eu la cabinetul parlamentar 3% domni'', a mai glumit ea, argumentand din nou in favoarea legii cotelor de gen.

''Chiar daca avem un candidat barbat la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, sa stiti ca iubeste femeile'', a afirmat copresedintele PNL, solicitandu-i ca listele sa respecte principiul promovarii femeilor in politica asumat de liberali.

Ea a subliniat ca societatea si PNL au nevoie de ''innoire si de un suflu proaspat'', iar echilibrul cotelor de gen inseamna maturitatea societatii romanesti.

''Nu avem voie sa trecem cu vederea o problema care ameninta declinul Romaniei, demografia. Anul 2016 inseamna o populatie pe care Romania o mai avea in 1996'', a mai avertizat Gorghiu.