Klaus Iohannis, despre numirile care vor avea loc in justitie in 2016 si statul de drept: Nu voi fi un simplu spectator in acest proces si nu ma voi limita la un rol formal

de Red. stiri     HotNews.ro
Luni, 22 februarie 2016, 15:48 Actualitate | Politic


Klaus Iohannis in Parlament
Foto: Captura Privesc.eu
Presedintele Klaus Iohannis a avertizat luni ca nu va fi "un simplu spectator" si nu se va limita la un "rol formal" in ceea ce priveste schimbarile din sistemul juridic care vor avea loc in acest an, exprimandu-si totodata speranta ca "alegerile pentru CSM sa fie departe de zona politicului".

"Anul acesta nu este unul de competitie doar pentru mediul politic, ci si un moment de inflexiune important pentru sistemul judiciar. Va trebui numit un nou Procuror General, expira mandatele conducerilor Directiei Nationale Anticoruptie, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si, de asemenea, se vor desfasura alegeri pentru Consiliul Superior al Magistraturii", a aratat presedintele Klaus Iohannis, intr-un discurs sustinut in fata Parlamentului.

"Sper ca vom avea si in aceasta zona o competitie serioasa si o dezbatere asezata, in care sa primeze valoarea, performanta si onestitatea. Cred ca este important pentru soliditatea democratiei romanesti si a statului de drept ca alegerile pentru CSM sa fie departe de zona politicului si sa fie pastrate strict in sfera reprezentarii profesionale a magistratilor in propriul for de conducere si organ disciplinar", a spus seful statului, inainte de a adauga:

"In ceea ce ma priveste, ca Presedinte, nu voi fi un simplu spectator in acest proces si nu ma voi limita la un rol formal. Voi actiona, in virtutea atributiilor care imi revin, pentru a ma asigura ca parcursul pe care Romania a pornit in ceea ce priveste intarirea statului de drept, independenta justitiei si lupta anticoruptie este ferm continuat si ca sunt respectate cerintele de profesionalism si integritate".

16:13 Discursul lui Klaus Iohannis (sursa - Administratia Prezidentiala)

 • Ne aflam la debutul ultimului an de mandat pentru actualul Parlament, un an electoral. In afara competitiei politice democratice, in afara emotiei inerente perioadei alegerilor, anii electorali au avut in Romania, din pacate, si alte caracteristici si au adus un anumit tip de practici.
 • Apropierea campaniilor a atras adesea masuri care sa avantajeze o formatiune sau alta, politici adoptate in urma unor calcule electorale, alocari de fonduri dupa culoarea politica, promisiuni populiste sau nesustenabile si chiar legi niciodata aplicate.
 • Marirea cu 50% a salariilor profesorilor, decisa in 2008 si niciodata aplicata, sau Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 55/2014, care a legalizat migratia alesilor locali, din pacate aplicata, vor ramane probabil intr-o nefericita istorie a masurilor legislative cu iz electoral.
 • In 2016 avem si, mai ales, aveti marea sansa de a face lucrurile altfel. Nimeni nu contesta dorinta legitima a partidelor de a castiga voturi si folosirea mijloacelor politice si institutionale de care dispun pentru a raspunde la asteptari. Ceea ce va propun insa este un altfel de an electoral, care sa nu fie nici populist, nici un an pierdut pentru marile teme de interes public, dar nici unul al masurilor hazardate.
 • Va propun un an 2016 in care competitia pentru voturi sa nu excluda preocuparea pentru constructia pe termen lung, in care febra campaniilor sa nu opreasca dezbaterea asezata, iar subiectele spectaculoase de zi cu zi sa nu elimine de pe agenda publica teme majore de interes pentru cetateni si viata lor.
 • Ne aflam intr-un context in care, spre deosebire de trecut, apropierea finalului de mandat poate sa insemne mai multa atentie, mai multa responsabilitate si mai multa preocupare de a asculta in mod autentic ce-si doresc concetatenii nostri.
 • Doamnelor si domnilor,
 • Pornind de la aceste premise, va invit sa asumam impreuna cateva mize majore pentru anul 2016:
 • prima vizeaza inceputul recastigarii increderii in politica;
 • a doua tine de functionarea institutiilor intr-un stat democratic;
 • a treia priveste continuarea eforturilor in domenii in care Romania a facut progrese si a castigat respectul partenerilor externi;
 • si, in fine, dar nu in ultimul rand, in zona marilor sisteme publice, va propun sa punem cateva pietre de temelie pe care sa se poata construi in 2017, indiferent cine va fi la putere.
 • Toate acestea nu tin de vointa unui singur om, ci de actiunea comuna. Atat timp cat nu punem agenda Romaniei mai presus de agenda proprie, nimeni nu va avea de castigat pe termen lung.
 • Am spus la finele anului trecut ca imi doresc ca anul 2016 sa fie anul in care clasa politica da un semnal clar ca a inteles aspiratiile si asteptarile societatii si face un pas catre innoire in materie de atitudini, idei si oameni.
 • Alegerile sunt, fara indoiala, prima oportunitate. Iar partidele - cele cu traditie si experienta pe scena politica, sau cele nou aparute - sunt actorii principali la acest capitol. Atunci cand vorbim de refacerea increderii in politica, probabil cei mai multi se gandesc, pe buna dreptate, la liste si la selectia candidatilor, la niste cerinte minimale de integritate si profesionalism, la un anumit tip de atitudine asteptata din partea celor care doresc votul alegatorilor. Schimbarea despre care vorbesc vizeaza mai cu seama practici si mentalitati, criterii de integritate, un mod mai inteligent si mai creativ de elaborare a politicilor publice, un anumit tip de onestitate in raport cu electoratul si renuntarea la constructii legislative ad hoc, doar pentru interese politice de moment.
 • Instabilitatea legislativa in general afecteaza nu doar functionarea economiei, a societatii, a marilor sisteme publice precum educatia si sanatatea, ci ajunge sa fie o vulnerabilitate a sistemului democratic. Cred ca nimeni nu-si doreste asa ceva.
 • Doamnelor si domnilor,
 • Sunt preocupat de modul in care functioneaza ansamblul acestui stat, institutiile lui, cu atenta separare a puterilor. Dar vreau in acelasi timp sa transmit un mesaj foarte limpede: acest stat nu poate da impresia unei functionari haotice, dezordonate, cu alte cuvinte a unui stat in care fiecare face ce vrea si fiecare institutie are agenda proprie.
 • Exista o agenda nationala, legata de parteneriatele strategice ale Romaniei, in special cel cu Statele Unite, de apartenenta la NATO si la Uniunea Europeana, dar si de o politica de dezvoltare, de modernizare si afirmare nationala in domenii de interes pentru cetatenii nostri.
 • Cred ca este nevoie de comunicare, coordonare si colaborare la nivel institutional pentru a urmari obiectivele nationale. Spun aceste lucruri in virtutea rolului constitutional al Presedintelui de mediator intre puterile statului, precum si intre stat si societate.
 • Puterile statului nu sunt in competitie una cu alta, iar o functionare eficienta a statului in serviciul cetatenilor presupune functionarea fiecareia dintre ele si increderea cetatenilor in toate.
 • O guvernare nu poate fi cu adevarat performanta fara un Parlament puternic, iar justitia nu poate fi cu adevarat eficienta fara o putere legislativa pe masura. A gandi puterile separat si a le evalua izolat este o greseala. Romania trebuie sa se miste inainte in ansamblul ei.
 • Doamnelor si domnilor,
 • In acest context trebuie sa spun ca suntem in intarziere in a da raspunsuri esentiale cu privire la preocupari majore de pe agenda cetatenilor, inclusiv in perspectiva anului 2018, cand vom sarbatori Centenarul Marii Uniri.
 • Ce facem cu marile sisteme publice - educatie, sanatate, pensii? Ce solutii gasim pentru sutele de mii de tineri fara diploma de Bacalaureat care se integreaza greu sau deloc pe piata muncii? Ce se intampla daca vom constata intr-un viitor nu foarte indepartat ca sistemul de pensii nu mai este sustenabil? Ce facem cu salarizarea bugetarilor? Cum gestionam problema demografica si cum evitam un viitor probabil in care Romania ar deveni lipsita de atractivitate si ca forta de munca, si ca piata de desfacere si va fi slabita in cadrul Uniunii Europene din cauza scaderii demografice?
 • Anul acesta se incheie un mandat parlamentar, insa parcursul politic continua, iar marile teme ale societatii romanesti raman aceleasi. In lumina preocuparii pentru astfel de teme, am lansat zilele trecute o ampla dezbatere nationala in domeniul educatiei si cercetarii in cadrul proiectului pe care l-am numit Romania educata. Imi doresc ca in 2016 sa definim clar obiectivele nationale si directia in care ne dorim sa mearga sistemul nostru de educatie.
 • Chiar daca sunt poate mai putin spectaculoase intr-un an electoral, asemenea dezbateri sunt esentiale si asteptate de oameni.
 • Dincolo de faptul ca veti alege primari, ca veti castiga sau nu Consilii Judetene, ca veti alcatui liste pentru alegerile parlamentare, cred ca aceste subiecte trebuie sa fie pe agenda noastra, a tuturor.
 • Va spun inca o data, la fel cum am facut mereu cand m-am aflat la tribuna Parlamentului: aveti in mine un partener de dialog. Pe aceste subiecte avem datoria sa construim pentru Romania si sa generam acord, dincolo de stanga sau dreapta, de expertiza tehnocrata sau partide.
 • Doamnelor si domnilor,
 • Cred cu tarie ca o abordare consensuala si curajoasa este necesara, cu atat mai mult cu cat ne aflam intr-un context geopolitic complicat. La cateva capitole importante, 2016 trebuie sa fie o continuare fireasca a ceea ce am construit sau consolidat in anul precedent. Dar, in acelasi timp, avem de gestionat provocari majore.
 • Criza migratiei, cresterea amenintarii teroriste, riscurile de securitate dinspre Est si insasi punerea sub semnul intrebarii a proiectului european fac din anul 2016 unul crucial pentru stabilitatea din regiune si pentru viitorul Europei.
 • Pentru Romania, in materie de politica externa si securitate, prioritatile si obiectivele majore raman aceleasi. 2016 intruneste toate premisele pentru a insemna o crestere calitativa a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, cu precadere in domeniul economic, in paralel cu intarirea componentei politico-militare. In acest sens, am apreciat in mod deosebit demersul Statelor Unite de a creste semnificativ, de patru ori, bugetul destinat Initiativei pentru Reasigurare Europeana pentru 2017.
 • In actualul context complicat, Romania este si va ramane o ancora de democratie, predictibilitate si stabilitate de importanta strategica la frontiera estica a NATO si a Uniunii Europene. In aceasta calitate, avem responsabilitatea de a ne intari apararea nationala, dar si de a contribui la asigurarea apararii colective in cadrul NATO. Cresterea bugetului destinat apararii pana la un procent de 2% din PIB ramane, deci, esentiala in acest sens.
 • Dupa pasii facuti in 2015 si 2016, am convingerea ca acest angajament se va reflecta in pregatirea bugetului pentru 2017.
 • Faptul ca cele sase noi comandamente ale Aliantei Nord-Atlantice in Europa de Est - Unitatile de Integrare a Fortei NATO, cum se numesc - urmeaza sa devina deplin operationale in prima parte a acestui an constituie un semnal evident al relevantei acestei regiuni. Unul dintre obiectivele Romaniei in cadrul Summitului NATO de la Varsovia care va avea loc in vara acestui an este ca, la finalul reuniunii, NATO sa confirme interesul puternic pentru Europa Centrala si de Est si in special pentru regiunea Marii Negre, ca zona de importanta critica in ansamblul de securitate euro-atlantic.
 • In acelasi timp, Romania este decisa sa participe activ nu doar la identificarea solutiilor la crizele cu care se confrunta in prezent Uniunea Europeana, ci si la reintarirea angajamentului si increderii in proiectul european. Romania ramane fidela acestui proiect si angajata pentru pastrarea unitatii europene. Am subliniat acest lucru si cu ocazia recent incheiatului Consiliu European, in urma caruia s-a ajuns la un acord in privinta relatiei dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana.
 • Este interesul nostru strategic ca Romania sa fie membra a unei Uniuni Europene puternice, integrate, bazata pe respectul principiilor si valorilor sale fondatoare. Din acest punct de vedere, am sustinut mentinerea conceptului de Uniune tot mai integrata - ever closer Union, in textul original.
 • In cursul negocierilor am avut o pozitie ferma in ceea ce priveste respectarea drepturilor cetatenilor romani in Uniunea Europeana si nu am acceptat discriminarea lor in raport cu alti cetateni ai Uniunii. Astfel, romanii care lucreaza in prezent in Marea Britanie nu vor fi afectati de mecanismul de salvgardare.
 • Acest mecanism ar urma sa se aplice numai pentru o categorie restransa de prestatii sociale necontributive, specifice doar pentru Marea Britanie si numai pentru o perioada limitata de timp, de 7 ani.
 • Cu privire la indexarea alocatiilor pentru copiii ramasi acasa ai lucratorilor din alte state membre ale Uniunii, decizia are, de asemenea, un caracter nediscriminatoriu. Pentru romanii care lucreaza in Marea Britanie si care primesc deja alocatii pentru copiii ramasi acasa, indexarea se va aplica doar incepand cu anul 2020.
 • As dori ca acordul la care am ajuns sa conduca la un rezultat pozitiv la referendum, permitand astfel Marii Britanii sa-si pastreze statutul de membru al Uniunii Europene.
 • Doamnelor si domnilor,
 • In planul politicii noastre interne, in ceea ce priveste consolidarea statului de drept, independenta justitiei si lupta anticoruptie, angajamentul meu ca Presedinte ramane neschimbat si cat se poate de ferm.
 • Determinarea pentru intarirea statului de drept vine din convingerea ca o consolidare a progreselor in aceste domenii este in beneficiul cetatenilor nostri. Sunt neplacut surprins de faptul ca, in anumite spete, inca nu s-a inteles ca imunitatea parlamentara nu are voie sa fie folosita pentru blocarea cererilor justitiei. Asa se face ca in materie de raspuns la solicitarile justitiei, dupa cativa pasi inainte, recunoscuti de toata lumea si asteptati de cetateni, urmeaza unul inapoi, care pune din nou in discutie credibilitatea Parlamentului si vointa unor raporturi corecte cu justitia.
 • Romania se afla pe un drum ireversibil. Consolidarea statului de drept si independenta justitiei sunt angajamente ferme la nivelul societatii si trebuie sa fie reflectate si in raporturile dintre Parlament, ca for reprezentativ suprem, si justitie.
 • Anul acesta nu este unul de competitie doar pentru mediul politic, ci si un moment de inflexiune important pentru sistemul judiciar. Va trebui numit un nou Procuror General, expira mandatele conducerilor Directiei Nationale Anticoruptie, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si, de asemenea, se vor desfasura alegeri pentru Consiliul Superior al Magistraturii.
 • In acest context, tin sa subliniez cateva aspecte.
 • Sper ca vom avea si in aceasta zona o competitie serioasa si o dezbatere asezata, in care sa primeze valoarea, performanta si onestitatea. Cred ca este important pentru soliditatea democratiei romanesti si a statului de drept ca alegerile pentru CSM sa fie departe de zona politicului si sa fie pastrate strict in sfera reprezentarii profesionale a magistratilor in propriul for de conducere si organ disciplinar.
 • In ceea ce ma priveste, ca Presedinte, nu voi fi un simplu spectator in acest proces si nu ma voi limita la un rol formal. Voi actiona, in virtutea atributiilor care imi revin, pentru a ma asigura ca parcursul pe care Romania a pornit in ceea ce priveste intarirea statului de drept, independenta justitiei si lupta anticoruptie este ferm continuat si ca sunt respectate cerintele de profesionalism si integritate.
 • Doamnelor si domnilor,
 • Depinde de fiecare dintre noi, cei care ne manifestam in spatiul public, indiferent de rol, felul in care arata climatul nostru politic si social, cum intelegem sa ne raportam unii la altii si la ce nivel de conduita, limbaj si atitudine ducem dezbaterea politica.
 • Imi doresc un an electoral in care comunicarea sa isi pastreze decenta indiferent de cat de acerba sau stransa ar fi competitia politica. Nu vorbesc aici de o optiune personala, ci sunt convins ca in acest fel avem cu totii mai mult de castigat.
 • Atunci cand m-am adresat pentru prima data acestui for in calitate de Presedinte am spus ca imi doresc sa regasim doua lucruri - increderea si rabdarea. Nu intamplator vreau sa le reiterez astazi. Avem sansa ca in 2016 sa le redescoperim: increderea intre cetateni si institutiile democratice, increderea in capacitatea politicii de a servi interesul public, increderea in noi insine ca natiune si rabdarea de a nu distruge inainte de a incepe si de a construi temeinic.
 • Va multumesc!"
16:10 Klaus Iohannis intra in sala de plen, insotit de Dan Mihalache, Tariceanu si Dacian Ciolos / Sunt 374 deputati si senatori in sala.

15:59 Presedintele Klaus Iohannis a ajuns la Palatul Parlamentului, unde a fost primit de Calin Popescu Tariceanu si de Valeriu Zgonea

Seful statului a transmis marti o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu si Valeriu Zgonea, in care a cerut sa adreseze Parlamentului un mesaj pe 22 februarie, iar conducerea Legislativului a aprobat solicitarea.20749 vizualizari

 • +36 (46 voturi)    
  Mihalache si Dincu (Luni, 22 februarie 2016, 16:17)

  Soljenitin [utilizator]

  Afara cu Mihalache si Dincu, doua cartite pesediste!
  • +20 (30 voturi)    
   universuri paralele (Luni, 22 februarie 2016, 16:51)

   DimijoareiObt [anonim] i-a raspuns lui Soljenitin

   A fost noiembrie, a fost octombrie a venit si februarie si noi tot sub observatie. Si o sa vina iarasi toamna ... si mult as vrea sa visez un neamt nervos !
   • +6 (14 voturi)    
    ... poate cind o sa .. (Luni, 22 februarie 2016, 17:57)

    Observatore [utilizator] i-a raspuns lui DimijoareiObt

    ... piarda " trenul " ... .
   • +1 (3 voturi)    
    "Nu voi fi un simplu spectator" (Marţi, 23 februarie 2016, 8:30)

    GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui DimijoareiObt

    Omu' zice ca atunci cind o fi el mare "Nu voi fi un simplu spectator", dar pina atunci sta cumintel si din cind in cind mai pune umaru' cind tovarasii lui , tovarasi de hotii, sunt la ananghie.
  • +3 (15 voturi)    
   Tov presedinte (Luni, 22 februarie 2016, 19:59)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   esti un bou!
   "nu ma voi limita la un rol formal". Pai, ai fost vreodata altceva? Dor un ficus fara personalitate!
   Am avut un pic de inrcedere, acum, nici sa te vad!
   Tarziu! S/a dardait pentru tine, javra!
   S/a stat in ploaie!
   Pentru ce, ma?!
   Ca sa iei apararea antenelor? A catzelei in calduri care isi batea joic de tine ca nici copii nu esti in stare sa faci? Ca nici macar nu esti ortodox?
   Esti doar un amarat de intarziat care reactioneaza doar cand boala isi mai face de cap!
   Atat!
   In rest, du/te in patul ala de 3 metrii, poate iti gasesti nevasta!
   • +3 (9 voturi)    
    subscriu (Marţi, 23 februarie 2016, 8:33)

    GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    Pentru mine asta e clar membru din gasga de hoti, si am stat si eu 8.5 h sa il votez .. il dam jos data viitoare , sa stea el linistit pina atunci, vita
 • +28 (40 voturi)    
  altfel (Luni, 22 februarie 2016, 16:24)

  CRMS [utilizator]

  Altfel asteptam sa dai inapoi casa pe care o detii pe nedrept.
  • +22 (28 voturi)    
   Pai cum asa? (Luni, 22 februarie 2016, 16:39)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

   Parca il vad pe pacalici spunand:
   "libertatea la proprietate nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative"
   • +15 (23 voturi)    
    Discurs necredibil (Luni, 22 februarie 2016, 18:16)

    CristiC. [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

    Cum sa spui "a doua tine de functionarea institutiilor intr-un stat democratic;" cand tu vii sa iei partea Antena 3? Sau cand esti nemultumit de decizia definitiva a unei instante si nu vrei sa dai casa inapoi la stat, de unde ai furat-o?

    Sau ""Am spus la finele anului trecut ca imi doresc ca anul 2016 sa fie anul in care clasa politica da un semnal clar ca a inteles aspiratiile si asteptarile societatii"

    dupa ce tocmai borfasii tocmai i-au facut scapati pe Medelin si Pana?
 • +9 (15 voturi)    
  sper ca s'a auzit pana la sighii :) (Luni, 22 februarie 2016, 16:38)

  nash pandelica [utilizator]

  same old...
  sa'l puna deoparte, va fi bun si peste un an, doi...
 • +1 (39 voturi)    
  Huuuuo! Jos Iohannis! (Luni, 22 februarie 2016, 16:39)

  Prea_Tarziu [utilizator]

  Un borfas grabit, care spune replica si-apoi a plecat zambind .....
  Un trist!
  Jos Iohannis!
 • +25 (29 voturi)    
  Si cine a ascultat (Luni, 22 februarie 2016, 16:41)

  Ord [utilizator]

  discursul Presedintelui, ca majoritatea parlamentarilor erau cu ochii in tablete, telefoane, discutau retete unul se scarpina la "oo" (min 16.32 de la Digi). Halal reprezentanti.
  • +13 (27 voturi)    
   Nu te mira !!!! (Luni, 22 februarie 2016, 16:57)

   polonyca [utilizator] i-a raspuns lui Ord

   Are un dicurs insipid , incolor, inodor......bla,bla,bla.....e incredibil de anost tipul asta !!!! Cine naiba sa asculte asa un mormoloc cand merge la discutii cu sefii UE ????!!!!!
   • +15 (19 voturi)    
    Pe noi (Luni, 22 februarie 2016, 17:13)

    Ord [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

    poate ne ia somnul pe canapea in fata televizorului, dar baietii de pe scaunele alea din Parlament sunt platiti chipurile sa mimeze interesul, sau functia pe care o reprezinta.
 • +29 (39 voturi)    
  bla-bla-bla (Luni, 22 februarie 2016, 16:41)

  sfarsitul2012 [utilizator]

  cat de plictisitor...domnule, cine iti scrie discursurile ar trebui concediat. asta e discurs? N-am inteles nimic...Bine, poate si pentru ca am adormit.
  • +8 (16 voturi)    
   Mihalache (Luni, 22 februarie 2016, 17:24)

   CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui sfarsitul2012

   Cine altcineva credeti ca i le scrie...Dihannis e de forma!
 • +16 (20 voturi)    
  Ce putea lua forma unei conferinte de presa (Luni, 22 februarie 2016, 16:44)

  Susufler0 [utilizator]

  s-a lasat cu deranjarea ambasadorilor. Pen'ce ?
  • +9 (17 voturi)    
   Conferință de presă? (Luni, 22 februarie 2016, 17:17)

   marki [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Fuge de întrebările incomode ale jurnaliștilor, ca dracu' de tămâie...
   • +3 (3 voturi)    
    Corect ! (Luni, 22 februarie 2016, 18:52)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui marki

    Declaratie de presa atunci. Nu de alta dar mi se pare nepoliticos sa-i deranjezi pe ambasadori pt. niste platitudini. Aaa, daca ar fi vorbit despre necesitatea unor alegeri in 2 tururi de scrutin, de necesitatea de a avea un parlament mai suplu, cu 300 de alesi, era altceva. Dar asa !
 • +26 (28 voturi)    
  doar (Luni, 22 februarie 2016, 16:47)

  Nuzic [utilizator]

  374 de parlamentari prezenti? Unde sunt ceilalti?
  • +21 (25 voturi)    
   partial la DNA, (Luni, 22 februarie 2016, 17:01)

   hartagramz [utilizator] i-a raspuns lui Nuzic

   partial incarcerati...
 • +30 (36 voturi)    
  Un fel de dojana (Luni, 22 februarie 2016, 16:47)

  Geo7 [utilizator]

  Apreciez efortul de a veni si a dojeni in stil ilescian actualul Parlament. Nimic concret! Nimic specific! Totul la modul general.... Hai sa ne schimbam ca asa trebuie ... Nici o aluzie la legea iresponsabila, nedemocratica si nereprezentativa a primarilor intr-un singur tur... Nici o aluzie la implementarea limitarea alesilor la 300 asa cum poporul a ales in 2009... Nimic despre faptul ca peste 4 milioane de romani din diaspora sunt reprezentati de 6 parlamentari .... Nimic despre modul stufos al alegerilor prin corespondenta care mai mult te imiedica sa votezi decat te ajuta... Bla, bla , bla ...
  • -11 (19 voturi)    
   o tineti langa cu referendumul (Luni, 22 februarie 2016, 17:20)

   SaseCase [anonim] i-a raspuns lui Geo7

   tot referendum a fost si cu uninominalul si n-a fost bine.
   tot referendum a fost si cu unicameral si s-a renuntat la idee pentru ca este proasta.
   ce te face sa crezi ca aceasta idee (cu 300) este buna? va crestereprezentativitatea sau ce?
   cat despre diaspora... in tara avem un parlamentar la cateva sute de mii de cetateni si voteaza cam jumatate. in diaspora nu stie nici dracu ce populatie este. in noiembrie cand a iesit taota lumea au fost vreo 300.000 de la vot (mai mult decat in 2009, da?)
   de ce nu ai plans de legea nedemocratica atunci cand a intrat in vigoare?
   • +2 (2 voturi)    
    Deplorabil ... (Luni, 22 februarie 2016, 19:00)

    Geo7 [utilizator] i-a raspuns lui SaseCase

    Este deplorabil felul in care ganditi. Acest fel de gandire se materializeaza in bataia de joc a banului public si a respectului pentru cetateanul care munceste si sustine clasa politica. Acesti "politicieni" nu numai ca sunt platiti degeaba ci si pun bete in roate celor care vor sa faca afaceri onest si sa ajute si pe altii. Nu va preocupati sa raspundeti. Nu va bag in seama.
   • +1 (7 voturi)    
    Corect ! (Luni, 22 februarie 2016, 19:50)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui SaseCase

    O tinem langa , pana se va aplica. Referendumul este vointa poporului exprimata DIRECT. Aceasta vointa se executa , nu se discuta.
    300 de membrii si o singura camera in Parlament.
    Referendumul pentru uninominal l-ai visat. Nu a existat !
   • 0 (4 voturi)    
    citi frati ai acasa (Marţi, 23 februarie 2016, 8:37)

    GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui SaseCase

    ca mai slabi la cap ca tine nu pot fi
 • +13 (25 voturi)    
  da (Luni, 22 februarie 2016, 16:50)

  baronul stanganbuch [utilizator]

  e neplacut surprins si de aplicarea legii in cazul antenelor varanului voikulescu, conducatorul real al romaniei, se pare. Dar nu-i nimic, va urmari problema cu atentie si preocupare.
 • +14 (26 voturi)    
  ce ma bucura (Luni, 22 februarie 2016, 17:08)

  xanti [utilizator]

  Este ca acum il injura si stanga si dreapta .
  Antena 3 are meritul de a face o intreaga societate sa-l urasca ,e ceva nu?
 • +13 (19 voturi)    
  daca va fi re-propusa Kovesi la DNA (Luni, 22 februarie 2016, 17:12)

  mnicku [utilizator]

  ai face bine sa dormi in acea zi ca altfel cine stie ce prostii faci .

  Ai avea si tu macar o " realizare " , dupa atitia pasi pe aratura.
 • 0 (4 voturi)    
  ca la dresaj (Luni, 22 februarie 2016, 17:24)

  Nuzic [utilizator]

  poate ca daca le repeti de suficient de multe ori acelasi lucru, invatra pana la urma (macar comanda "pfui", si tot ar fi un castig)
 • +7 (13 voturi)    
  Hmmm (Luni, 22 februarie 2016, 17:48)

  midufi [utilizator]

  Dansul a declarat ca <<nu va fi un simplu spectator>>
  As fi tare bucuros sa o vad si pe asta, ar fi un inceput...
  • +4 (4 voturi)    
   nu, jucator in forta (Luni, 22 februarie 2016, 19:51)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui midufi

   Ma tem ca n-ai inteles pentru cine era mesajul: pentru fratia penalilor, in fata careia s-a angajat sa medieze eventualele neintelegeri dintre "familii", in fata careia a jurat sa o apere cu toata forta pe care i-o da mandatul pe care noi, jalnicii fraieri, i l-am pus in mana.
   Le spune ca va face tot ce i se cere, dar vrea partea lui: n-o sa fiu doar spectator la jaful vostru, vreau ce mi se cuvine pentru rolul de caine de paza: bani, mosii, paduri, case, hoteluri, iahturi, vile la Rio, apartamente in Dubai, pizde tinere si roze, aur mult, mult, mult aur, conturi grase in paradisuri fiscale, actiuni in principalele afaceri cu statul etc.
  • +2 (4 voturi)    
   pentru miduf (Luni, 22 februarie 2016, 19:52)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui midufi

   Am emotii. Mi-e teama ca daca se va implica sa nu faca mai mult rau decat bine .
  • +2 (4 voturi)    
   Pregatiti pisharii pentru pariuri !!! (Luni, 22 februarie 2016, 20:33)

   Miky113 [utilizator] i-a raspuns lui midufi

   Johnescu vrea sa intre in ring, ca jucator, mai ceva ca popeye ju(de)catorul metreselor.
   Dupa cantarul neoficial se pare ca va ataca centura intacta www.A123.gr.
   Palmares: 0 meciuri, 0 nokauturi, 2 dinti rupti la antrenament.
   Untrainer: DMikalake
   Gala va fi descisa de meciul Busoi-Anonimus !
 • +13 (19 voturi)    
  Cand nu sare in apararea Latrinei 3 ! (Luni, 22 februarie 2016, 17:52)

  Susufler0 [utilizator]

  In momentul cand postez sunt 14567 de vizualizari si doar 15 comentarii. Orice alt articol cu un nr atat de mare de vizualizari ar fi atras si mult mai multe comentarii pana acum. De ce blazarea asta in articolul despre discursul lui Klaus ? Simplu ! Pt ca Iohannis nu spune nimic, e plicticos, nu retii nimic de la el.
 • +11 (15 voturi)    
  Parlament (Luni, 22 februarie 2016, 18:07)

  Kevi [utilizator]

  Uite care e numarul corect de deputati si senatori de care are nevoie Romania:

  "16:10 Klaus Iohannis intra in sala de plen, insotit de Dan Mihalache, Tariceanu si Dacian Ciolos / Sunt 374 deputati si senatori in sala."
  • +2 (2 voturi)    
   Eu zic sa ne tinem de referendum ! (Luni, 22 februarie 2016, 18:45)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Kevi

   Nu, sunt inca multi. Cred ca nr corect se regaseste la 5-6 minute de la inceputul discursului cand din sala mai disparusera vreo 50 de parlamentari iar restul pana la 300 sforaiau in scaune.
  • +3 (3 voturi)    
   Numarul corect este de 300 parlamentari + (Luni, 22 februarie 2016, 18:52)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Kevi

   + 35 europarlamentari
  • +2 (4 voturi)    
   Cam multi ! (Luni, 22 februarie 2016, 19:53)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Kevi

   300 e cifra corecta. Cum s-a votat la Referendum.
 • -1 (1 vot)    
  Bla,bla,bla... (Luni, 22 februarie 2016, 18:41)

  intruderul [utilizator]

  in continuare am sa "urmaresc cu atentie situatia" ca si pana acum,spectator.
 • +3 (7 voturi)    
  Johannis o vrea plecata pe Kovesi. (Luni, 22 februarie 2016, 18:47)

  soundtrack [utilizator]

  E un prezident condus de un puscarias, varanul si sustinut de haita multicolora de infractori care vor sa scape de puscarie si sa ramana cu furaciunile.
  Nu exista opozitie in Romania!!!!! Nici macar in randurile populatiei.Intelectualii si specialistii, si tinerii au plecat in occident, in valuri. Am ramas cu mafiotii, interlopii, pensionarii si vreo cativa amarati.
  Strigatele din boschetii de pe net sunt inofensive.
 • -2 (8 voturi)    
  carcotasi (Luni, 22 februarie 2016, 18:51)

  iodo [utilizator]

  Mie mi s-a părut bun discursul dlui Iohannis. Propune o viziune, face o radiografie corecta a situației interne si internationale si lanseaza o serie de provocari foarte pertinente, isi ia in serios rolul de presedinte.
  Dintre cei care va manifestati critic, cu ce anume nu sunteti de acord din ce spune? S-au vorbim sa ne aflam in treaba ?
  Mie mi-ar placea o Romanie care sa ajunga acolo unde isi propune Presedintele tarii. Iau chiar în considerare faptul sa ma intorc în tara pentru asta.
  • 0 (0 voturi)    
   Cu ce nu sunt de acord ? (Marţi, 23 februarie 2016, 23:03)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui iodo

   Nu sunt de acord ca discursul contine doar platitudini.Nu ataca serios adevaratele probleme.
   Nu isi arata sprijinul ferm pentru guvern care este tracasat de parlament cu chemarea la raport frecvente si inutile si amenintat cu motiuni inepte de catre PSD.
   Nu spune nimic despre privilegiile pe care si le voteaza parlamentarii , despre stilul lor de munca de doua zile pa saptamana.
   Nu spune nimic despre obligativiatea de a pune in practica Referendumul care a stabilit parlament cu o singura camera si 300 de membrii !
   Discurs in stilul " vrem sa fie bine ca sa nu fie rau " ,NIMIC !
   Iar finalul ? Este brusc , prea abrupt. Nici nu am crezut ca s-a terminat. Probabil i-a furat cineva ultima pagina.
 • +1 (5 voturi)    
  KiWI spectacolul tau s-a terminat FIASCO ! (Luni, 22 februarie 2016, 19:16)

  Plagarus [utilizator]

  Cand un terrier intra intr-o camera,in mod instictiv te retragi,daca nu vrei sa sara pe tine sa te salute mult prea exuberant.
  Dar nu faci aceeasi miscare,sa te protejezi de un St.Bernard,pentru ca poti sa citesti, dupa o prima privire,diferenta dintre cei doi,dupa imaginea exterioara.
 • +2 (4 voturi)    
  nu va fi un simplu spectaator? (Luni, 22 februarie 2016, 19:19)

  Yankeu [utilizator]

  doamne fereste, vrea sa mai faca una ca pentru antena 3?
 • +1 (7 voturi)    
  Iohannis a dovedit deja ce este... (Luni, 22 februarie 2016, 19:37)

  Cataleya [utilizator]

  ...............
 • +3 (7 voturi)    
  Lozinci, (Luni, 22 februarie 2016, 19:40)

  adrian88000 [utilizator]

  confeti, limbaj de lemn. NIMIC!
  Finalul a fost incredibil de abrupt. Am crezut ca are o urgenta la W.C. Dar se pare ca i-a furat cineva ultima pagina.
 • +2 (4 voturi)    
  USL traieste (Luni, 22 februarie 2016, 19:43)

  revo [utilizator]

  Ajung sa zic si eu ca dementii aia de la halene: asta e drogat?!
  Recastigarea increderii in politica?!? Asta dupa scuipatul in fata de zilele trecute, dupa scoaterea la lumina a adevaratei relatii pe care o are cu GRIVCO si dupa desconsiderarea fatisa a strazii? Omul asta pe ce planeta traieste? E cu mintile permanent in vacanta? Cat de nesimtit este, cat de arogant? Atat de mult ne desconsidera?
  "Punct si de la capat". Iohannis, pentru ca ne crezi prosti, uite ca am inteles despre ce capat ziceai: USL=FSN; Iohannis=Iliescu; Basescu=dusmanii Ratiu si Coposu.
  Asta e politica ta, Iohannis, nu te-ar mai inghiti pamantul!!!
  Tu esti Iliescu doi, tatucul care i-a strans pe toti borfasii sub pulpana larga a noului FSN, USL-ul atotcuprinzator, esti paravanul mafiei intr-un stat de tip mafiot. Esti garantul libertatii si sigurantei ca vor putea jefui putinul care a mai ramas, asa cum a facut si Iliescu.
  Sa vedem acum ce banci veti devaliza, ce "privatizari strategice" veti face, cum ne veti fura putinii bani pe care-i mai avem in conturi, cum veti pune pumnul in gura presei libere dar mai ales Internetului. Si cum o sa-l ciuruiti pe Basescu din toate pozitiile si cum o sa-l scoateti din tancheta, ca pe Coposu, ca doar el a mai ramas acum ciuca bataii, dupa pactul nerusinat cu halenele pe care l-ai dat pe fata fara nicio retinere.
  "...un anumit tip de onestitate in raport cu electoratul" - adica dati-le prostilor ce vor sa auda si voi vedeti-va de treaba.
  "...increderea intre cetateni si institutiile democratice". Ce intelegi tu, putza blega, prin democratice? ANAF o fi o institutie democratica? Nu cred, de vreme ce i-ai tras un sut in cur, in vazul lumii.
  "...n-o sa fiu spectator". Oooo, dar suntem convinsi de asta, vei fura cot la cot, umar la umar cu leprele penale, ca doar n-o sa stai doar de paravan, trebuie sa ai si tu parte de malai, hoteluri, iahturi, conturi grase.
 • +2 (4 voturi)    
  Păcat D-le Președinte (Luni, 22 februarie 2016, 19:57)

  NikosGalis [utilizator]

  Ați avut nenumărate oportunități si suport din partea alegătorilor.
  Pe zi ce trece ne arătați ca picați examen după examen.
  Mesajul de astăzi din parlament nu are nimic concret. Ne-am saturat de vorbe goale, vrem fapte.
  Sa auzim numai de bine.
 • +4 (6 voturi)    
  hope (Luni, 22 februarie 2016, 20:12)

  oparere [utilizator]

  Nu pot sa cred ca neamtul a reusit sa citeasca atatea cuvinte...plictisitoare , mincinoase si inutile. No hope...vorba cuiva...
 • -7 (7 voturi)    
  Iohannis... (Luni, 22 februarie 2016, 21:26)

  Flinder [utilizator]

  ...deja doar se mai baga in seama mai rau ca expiratul basescu, doar in virtutea faptului ca inca e presh, dar cin crede vreo vorba de-a lui care se vrea erudita si profund gandita, care "analizeaza", chipurile, probleme fundamentale ale Romaniei. El e, de fapt, costient de cum si-a dat singur pmni in cap cu "guvernul lui" dupa ce adaramat CEL MAI BUN GUVERN in "tactica" "lucrului bine facut". El s-a trezit presedinte precum musca-n lapte, nestiind in ce intra , din vanitate, dupa ce CRIN ANTONESCU l-a impins in fata doar ca razbunare a frustrarilor sale, dupa ce si el a fost prostit de basescu sa rupa USL. Nu ne ramane decat ca DOMNUL sa ne lumineze anul asta sa curatam cu furtunul toate gunoaiele astea. DOAMNE AJUTA !
  • +4 (4 voturi)    
   Da domnule.. (Luni, 22 februarie 2016, 22:53)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Flinder

   ...Domnul o sa te ajute sa cureti gunoaiele de care vorbesti si sa pui in fruntea tarii gunoaiele si hotii tai din PSD. Cu asta se "ocupa" Domnul, sa-ti puna tie la conducerea tarii hotii si mincinosii care-ti plac tie.
 • +6 (8 voturi)    
  au contraire (Luni, 22 februarie 2016, 22:39)

  firstfb [utilizator]

  BA esti un spectator din cate vedem, dupa 1 an si 4 luni, nici un proiect nu ai realizat!
 • -3 (5 voturi)    
  Nu mai pot de bine, (Marţi, 23 februarie 2016, 9:50)

  xrogo [utilizator]

  vad ca aproape toti desteptii care l-au votat pe Johann isi musca pumnii,asta ati votat asta aveti,spalati-va pe cap cu dansul,na,c-am fost politicos!
  • +3 (3 voturi)    
   Majoritatea desteptilor... (Marţi, 23 februarie 2016, 14:44)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   ...care l-am votat pe Iohannis, l-am votat ca sa scapam de Tonta al vostru. Si am reusit. E doar o paiata la Cotroceni, nu asteptam nimic onest si corect de la unul care vroia sa fie premierul lui Felix. Dar face mai putin rau decat Tonta.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version