Am trecut vineri prin Piata Constitutiei si am stat de vorba cu mai multi manifestanti, cu putin timp inainte de inceperea mitingului Antena 3. Oamenii erau convinsi ca impotriva Antenei 3 s-a facut un abuz si am incercat sa aflu de ce cred ei asta. „Ati vazut discutiile din Parlament? Ati vazut-o pe Kovesi ce a spus aseara? Ca nu e corect ce a facut ANAF? Asa a zis la televizor”, a spus vineri unul dintre manifestanti. ‘Stiti cum se traia inainte de ’89? Va spun eu. Cu frica in san. Iti era frica sa vorbesti in fata la nevasta, ca te aresta. Si acum sa-mi fie frica sa vorbesc? De ce sa ne fie frica? In ’89 am iesit in strada pentru libertatea presei, sa stiti”, a spus altul, scrie jurnalistul Adrian Vasilache pe blogul sau.

De vorba cu manifestanti Antena 3Foto: Hotnews

VIDEO Discutie cu manifestanti veniti la mitingul Antena 3 - Partea I:

VIDEO Partea a doua a discutiei cu manifestantii Antena 3:

Nu am vazut emisiunea de aseara de la Antena 3, asa ca nu am stiut ce sa-i raspund omului care imi spunea ca sefa DNA ar fi contestat actiunea ANAF. Mi se parea greu de crezut, dar m-am rezumat la a spune doar ca emisiunea mi-a scapat. Ulterior, cand am ajuns in redactie, am vazut stirea ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sa constate daca neadevarurile difuzate sunt de natura sa afecteze negativ si nejustificat opinia publica, in sensul de pune la indoiala autoritatea si impartialitatea autoritatii judiciare:

  • "Concluziile vehiculate in emisiunea Sinteza zilei din data de 18 februarie 2016 sunt neadevarate si se bazeaza pe o serie de afirmatii facute in anul 2014, scoase din context si rastalmacite cu scopul vadit de a induce in eroare opinia publica", se arata in comunicatul transmis vineri de catre DNA. Laura Codruta Kovesi mai precizeaza in comunicat si ca Antena 3 nu i-a cerut nici un punct de vedere pe acest subiect.

Mai multe video-uri si poze de la mitingul Antena 3 pe blogul jurnalistului Adrian Vasilache.