Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri ca interventia presedintelui Klaus Iohannis, care a luat partea Antenei 3 dupa ce ANAF a emis o notificare de evacuare, trebuie privita "exclusiv din perspectiva preocuparilor firesti pe care un presedinte de tara le are, pentru a asigura echilibrul (...) in societate si pentru a-si exercita atributiile conform prerogativelor constitutionale".

HotNews.roFoto: Hotnews

Gorghiu a fost intrebata de ziaristi cum comenteaza afirmatiile presedintelui, care a vorbit despre o actiune "heirupista" a ANAF.

"In ceea ce priveste declaratiile domnului presedinte, cred ca trebuie privite exclusiv din perspectiva preocuparilor firesti pe care un presedinte de tara le are, pentru a asigura echilibrul, daca pot sa-i spun asa, in societate, si pentru a-si exercita atributiile conform prerogativelor constitutionale. Urmaresc insa cu interes cum se va finaliza aceasta situatie, ca nu i-as spune nici polemica, nici disputa, aceasta situatie... Mai mult de atat cred ca omul politic nu ar trebui sa comenteze. Cred ca aceste comentarii pe care le-am facut, in cheia in care solutia vine de la instante si urmarim cu interes un deznodamant din partea acestora, cred ca nu ar trebui sa comentez", a raspuns ea.

Referitor la conflictul dintre trustul Intact si ANAF, aceste este "unul de natura juridica" si poate fi solutionat "in instanta de judecata unde exista cai de atac".

Alina Gorghiu a declarat ca situatia televiziunilor din trustul Intact "nu este usoara", insa "sunt si alte televiziuni in Romania in acest moment care se afla intr-o criza financiara extrem de grava", cum ar fi TVR.

"Ne place sau nu ne place aceasta televiziune, ea este una de utilitate publica, serveste statul roman si cred ca ar trebui sa ne preocupe aceasta soarta, si a televiziunii romane", a subliniat liderul liberal.