Imunitatea de care beneficiaza parlamentarii nu trebuie folosita de acestia ca un scut in spatele careia sa se ascunda, a declarat joi ambasadorul Olandei la Bucuresti, Stella Ronner, precizand ca Ambasada nu comenteaza cazuri individuale, informeaza Mediafax.

Stella Ronner-GrubacicFoto: Presidency.ro

"Pe tema imunitatii parlamentarilor as vrea sa spun ca, evident nu comentam cazuri individuale, dar ar trebui reamintit ca toata lumea este egala in fata legii si chestiunea imunitatii ca atare nu ar trebui folosita de catre parlamentari ca un scut in spatele caruia sa se poate ascunde", a declarat diplomatul.

De asemenea, Ambasada SUA la Bucuresti a reactionat miercuri fata de votul din Camera Deputatilor, precizand ca desi nu comenteaza cazuri individuale, reducerea coruptiei este esentiala pentru dezvoltarea si securitatea Romaniei.

Ambasada SUA mai precizeaza ca anchetele in cazurile de coruptie trebuie sa-si urmeze cursul firesc, astfel incat justitia sa nu fie obstructionata si sa poata sa se pronunte in aceste dosare.

Camera Deputatilor a respins, miercuri, cererile DNA de retinere si arestare a deputatului PSD Madalin Voicu, in timp ce in cazul lui Nicolae Paun, cercetat in acelasi dosar, deputatii au amanat o decizie privind arestarea preventiva, dar au incuviintat retinerea.