Premierul Dacian Ciolos ar fi nemultumit de prestatia ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, in scandalul bebelusilor bolnavi din Arges, au declarat surse politice pentru HotNews.ro. Premierul ar lua in calcul o schimbare a ministrului, iar in pole-position se afla Ioanel Sinescu, rectorul UMF Bucuresti, au mai declarat sursele citate.

Reamintim ca Ministerul Sanatatii a avut un prim comunicat de presa despre situatia copiilor adusi din Arges cu sindrom hemolitic-uremic la o saptamana dupa aparitia problemei. In comunicat, Ministerul Sanatatii explica ce s-a intamplat si cat dureaza efectuarea anchetei epidemiologice.

Atunci cand a iesit la declaratii, ministrul Achimas Cadariu a raspuns intrebarilor reporterilor cu declaratii vagi si neinformate, care au contribuit la raspandirea zvonurilor conspirationiste despre cauza imbolnavirilor. De asemenea, el nu a dispus un control la Directia de Sanatate Arges, care a gestionat defectuos situatia, anuntand autoritatile centrale mult prea tarziu despre criza locala. A fost nevoie ca premierul Ciolos sa-si trimita corpul de control pentru a afla ce s-a intamplat in Arges.