"Cand o decizie definitiva a justitiei este considerata "motiv banal", inseamna ca justitia insasi este negata. Il intreb pe presedintele Iohannis: de ce ati preluat minciuna ca le-ar fi incalcata libertatea de exprimare angajatilor condamnatului Voiculescu, cand stiti foarte bine ca familia Voiculescu poate inchiria un alt sediu pentru televiziune?", spune Monica Macovei, presedinta partidului M10, intr-un comunicat dat publicitatii.

Comunicatul integral

Dezbaterea in cazul Voiculescu este numai despre lege si justitie, si nu despre libertatea de exprimare

Il intreb pe presedintele Iohannis: credeti ca legea, dreptatea si justitia au un cost? Ati afirmat astazi ca "libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative".

O decizie definitiva a justitiei prin care se dispune confiscarea unor bunuri este un "motiv banal" pentru presedintele tarii?

Cand o decizie definitiva a justitiei este considerata "motiv banal", inseamna ca justitia insasi este negata. Il intreb pe presedintele Iohannis: de ce ati preluat minciuna ca le-ar fi incalcata libertatea de exprimare angajatilor condamnatului Voiculescu, cand stiti foarte bine ca familia Voiculescu poate inchiria un alt sediu pentru televiziune?

Il intreb pe presedintele Iohannis: ce inseamna ca exista "deschidere" din partea autoritatilor pentru "solutii convenabile" in cazul condamnatului Voiculescu? Inseamna pagubirea in continuare a statului? Inseamna nesocotirea in continuare a legilor si deciziilor justitiei?

Ati fi de acord cu o intelegere convenabila condamnatului Voiculescu, dar defavorabila statului? Ati luat in calcul ca bunurile confiscate de instanta in cazul Voiculescu au fost furate de la oameni?

Il intreb pe premierul Ciolos: ce este de "condamnat" in demersul legal de acum al ANAF de a incerca sa aduca la stat bunuri confiscate prin hotarare a justitiei, actiune care trebuia pusa in practica de mai bine de un an?

Inteleg presedintele si premierul ca dezbaterea de acum este numai si numai despre lege si justitie, si NU despre libertatea de exprimare?

Condamnatul Voiculescu si familia lui pot inchiria un alt sediu pentru libertatea de exprimare a acestui post. Libertatea de exprimare trebuie respectata, dar nu este afectata de nimic in cazul de fata.