Presedintele Romaniei a pierdut peste 10.000 de fani de ieri si pana astazi pe pagina oficiala de Facebook in urma declaratiei data in cazul evacuarii Antenelor de catre ANAF. Mai mult, numarul postarilor care-l critica pe presedinte ca blocheaza Justitia sunt predominante. (Articol actualizat joi, ora 13:00)

Evolutie likeuri Klaus Iohannis - 18 februarie ora 13Foto: Facebrands
  • Evolutia in timp real, la interval de cate 3 secunde, poate fi vazuta pe Quintly.com

Daca miercuri la ora 21.30 presedintele Iohannis avea peste 1.732.500 de fani, la ora 23.30 avea 1.730.512 fani, iar joi la ora 10.29 ajunsese la 1.725.581 (vezi si pagina de facebook Flavius Pastor). De remarcat si inversarea tendintei crescatoare in privinta numarului de like-uri: pana miercuri dimineata, Klaus Iohannis avea o crestere constanta cu cateva sute de like-uri pe zi.

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, ca abordarea ANAF in cazul televiziunilor Antena Group este "heirupsita", "nepotrivita" si ca "libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative".

Intrebat de reporterul Antena 3 despre actiunea ANAF in cazul Antenelor, Klaus Iohannis a declarat: "Eu cred ca ati ajuns intr-o situatie neplacuta si inutila. In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila".

El a mai spus ca a constatat din discutii pe care le-a avut ca exista deschidere la factorii de decizie in acest caz.

"In fine, am constatat din discutiile pe care le-am avut ca exista deschidere la factorii de decizie si, cu siguranta, prin discutii asezate si calme, pana la urma se gasesc solutii convenabile", a conchis seful statului.