Conducerea Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania (UDMR) se declara solidara cu primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, anchetat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) intr-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii orasului.

Antal ArpadFoto: Agerpres

Conducerea Uniunii mentioneaza intr-un comunicat de presa difuzat miercuri si citat de Agerpres, ca "a aflat cu stupoare" despre faptul ca DNA a efectuat perchezitii la sediul Primariei municipiului Sfantu Gheorghe, respectiv la domiciliul primarului Antal Arpad, vizand un contract finantat de Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), in cazul caruia institutia de finantare a remis "un document prin care se stabileste indeplinirea tuturor criteriilor de reglementare, respectiv legalitatea tuturor aspectelor".

"Consideram ca, intr-un stat de drept, este cel putin de asteptat ca, in astfel de cazuri, in spatiul public sa nu apara diferite ipoteze prezentate drept realitati confirmate. O asemenea practica incalca principiile de baza ale democratiei. Uniunea Democrata Maghiara din Romania isi exprima solidaritatea cu primarul Antal Arpad, avem incredere deplina ca audierile ce vor avea loc pe parcursul acestei zile vor clarifica, cu siguranta, acuzatiile aduse si vor dovedi ca acestea sunt nefondate", se mentioneaza in documentul citat.

La finalul perchezitiilor, primarul Antal Arpad a fost dus, miercuri dupa-amiaza, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Bucuresti pentru audieri. Potrivit unor surse judiciare, cercetarile DNA vizeaza fapte legate de atribuirea unor contracte privind modernizarea unor strazi si trotuare, realizarea de piste pentru biciclisti si iluminat public, iar prejudiciul s-ar ridica la aproximativ un milion de euro.

Primarul Antal Arpad a declarat in cursul diminetii pentru Agerpres ca DNA a fost sesizat de Curtea de Conturi in acest caz, cercetat in urma cu doi ani, mentionand ca la vremea respectiva reprezentantii BERD si-au expus punctul de vedere in aceasta problema si au afirmat ca "totul este perfect regulamentar".